FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 17. srpnja

ZAGREB, 16. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 17. srpnja
ZAGREB, 16. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 17. srpnja

BRUXELLES - Bilateralna faza screeninga za poglavlje informacijskog društva i medija. Tijekom prvog dana screeninga hrvatski stručnjaci predstavit će stanje i razinu usklađenosti za područje elektroničkih komunikacija u pitanjima poput davanja ovlaštenja, obavljanja osnovnih usluga, tržišnog natjecanja na području telekomunikacija, pristupa i međusobnog povezivanja elektroničkih komunikacijskih mreža i opreme.

SANKT PETERBURG - Završni dan summita G8 kada će se čelnicima Rusije, SAD-a, Njemačke, Britanije, Francuske, Italije, Japan i Kanade pridružiti čelnici Kine, Brazila, Indije, Južnoafričke Republike Meksika, Afričke unije i međunarodnih organizacija.

BRUXELLES - Zapadni Balkan, Iran i stanje na Bliskom istoku bit će glavne teme redovitog sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije. Vijeće EU-a trebalo bi donijeti odluku o uspostavi dijaloga s Crnom Gorom na ministarskoj razini, nakon što su tu zemlju priznale sve članice EU-a. Posebni izaslanik UN-a za pregovore o statusu Kosova Marti Ahtisaari izvijestit će ministre o dosadašnjem tijeku pregovora o Kosovu. Tijekom radnog ručka ministri će raspravljati o stanju na Bliskom istoku, a visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana upoznat će ministre s najnovijim razvojem događaja u vezi s iranskim nuklearnim programom.

BRUXELLES - Na rubu sastanka ministara vanjskih poslova EU predviđeni su sastanci Trojke EU sa Srbijom i BiH. Srbijanski premijer Vojislav Koštunica trebao bi tom prigodom predstaviti plan Srbije za hvatanje ratnih zločinaca koji su u bijegu, prije svega plan za uhićenje bivšeg ratnog vođe bosanskih Srba Ratka Mladića. Na sastanku Trojke EU-a s predstavnicima BiH bit će razmotren napredak te zemlje u približavanju EU-u. Na sastanku će se najviše pozornosti posvetiti reformi policije u BiH, što EU drži jednim od ključnih preduvjeta za zaključivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

CAPE CANAVERAL - Svemirska letjelica Discovery trebala bi se vratiti na Zemlju.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙