FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet znatno pojačan, kroz tunele se vozi dvosmjerno

ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Na glavnim cestama i autocestama iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto promet je i dalje znatno pojačan, a kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok na autocesti A 1 Zagreb-Split vozi se dvosmjerno, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) oko 14 sati.
ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Na glavnim cestama i autocestama iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto promet je i dalje znatno pojačan, a kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok na autocesti A 1 Zagreb-Split vozi se dvosmjerno, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) oko 14 sati.

Kod sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela, prema moru, kolona vozila je duga oko 8 kilometara, a kod južnog ulaza u tunel, prema unutrašnjosti, zasad kolone nema.

Kod sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok, prema moru, kolona je duga oko 6 kilometara, a kod južnog ulaza u tunel, prema unutrašnjosti, kolona je duga oko 9 kilometara.

Promet teče u koloni, na državnoj cesti D 1, od graničnog prijelaza Macelj do Krapine, odnosno do ulaska na autocestu A 2 Zagreb-Macelj. Usporeno i u koloni se vozi i od naplatnih postaja Krapina prema Macelju.

Kolona vozila kod naplatnih postaja Lučko, na ulazu u Zagreb, duga je oko 2,5 kilometra, a na ulazu na autocestu prema Karlovcu kolona je duga oko kilometar.

Zbog bure, Paški most i dionica Jadranske magistrale (D 8) Novi Vinodolski-Senj-Sveta Marija Magdalena, zatvoreni su za I. skupinu vozila, autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Jak vjetar povremeno usporava promet i na autocesti A 1 Zagreb-Split, od tunela Sveti Rok do mosta Maslenica. Vozači se mole da voze opreznije.

Pojačan je promet i na cesti od čvora Dugopolje preko Klisa i Solina do trajektne luke Split, te od Šestanovca prema Jadranskoj magistrali, gdje su mogući zastoji i povremeno vožnja u koloni.

Do 14 sati na snazi je zabrana prometovanja za teretna motorna vozila teža od 7,5 tona na važnijim državnim cestama. Autoceste su izuzete.

Pojačan je ulaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Plovanija, Kaštel, Pasjak i Rupa, gdje se čeka do 20 minuta, te na Bregani i Macelju gdje su zabilježena čekanja od oko 50 minuta.

Izlaz osobnih vozila pojačan je na prijelazu Kaštel gdje se čeka oko 30 minuta, a policija povremeno preusmjerava promet na Plovaniju. Kolona osobnih vozila u BiH koja se kreće prema prijelazu Metković duga je oko 4 kilometra.

Trajekti plove prema redu plovidbe, a po potrebi i češće. U trajektnom pristaništu Prizna, prema otoku Pagu, čeka se oko 1 sat te u Brestovi, prema otoku Cresu, čeka se oko 30 minuta. U trajektnom pristaništu Jablanac, prema otoku Rabu, kolona je duga oko 4 kilometra i čeka se oko 2 sata na ukrcaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙