FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: pojačan promet prema moru

ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Na većini cesta promet je srednje gust, a pojačan je na cestama prema moru, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 15. srpnja 2006. (Hina) - Na većini cesta promet je srednje gust, a pojačan je na cestama prema moru, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski autoklub.

Najveća je gustoća prometa na autocestama Zagreb-Split i Rijeka-Zagreb, kao i na autocesti Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba.

Povremeno se vozi se u koloni uz zastoje na cesti D1 od graničnog prijelaza Macelj do Krapine, odnosno do ulaska na autocestu Zagreb-Macelj.

Zbog pojačanog prometa na autocesti A1 Zagreb-Split, promet ide u jednom smjeru, u tunelima Mala Kapela i Sveti Rok, u smjeru juga. Obilazak oko tunela Mala Kapela, u smjeru Zagreba: izlazak u čvoru Brinje-D23-čvor Ogulin, gdje se vozači mogu ponovno uključiti na autocestu.

Ispred tunela Sveti Rok kolone nema, a promet prema Zagrebu teče obilazno: izlazak u čvoru Maslenica-D54-D27-Gračac-D50-čvor Sveti Rok.

Znatnije je pojačan promet i od čvora Dugopolje-cesta D1 Klis-Solin-Poljička cesta-trajektna luka Split, gdje su mogući zastoji i povremeno vožnja u koloni.

Na cesti D1 na ličkoj magistrali promet je također pojačan i teče bez zastoja.

Zbog jakih bočnih udara vjetra, zatvorena je dionica Novi Vinodolski-Senj na Jadranskoj magistrali za prvu skupinu vozila, odnosno za vozila s kamp-prikolicama, autobuse na kat i motocikle.

Jak vjetar, povremeno usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split, dionici tunel Sveti Rok-vijadukt Božići, kao i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, dionici Kikovica-tunel Tuhobić, pa treba voziti opreznije.

Na važnijim državnim cestama danas do 14 sati zabranjen je promet za teretna vozila iznad 7,5 t .

Znatnije je pojačan putnički promet na ulasku GP Macelj, uz čekanja, a pojačan je i na ulasku graničnih prijelaza Lupinjak, Bregana, Bajakovo, Kaštel, Pasjak, i Rupa.

Trajekti plove redovito, a promet je pojačan prema otocima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙