FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi festival eksperimentalnog filma i videa od 20. do 24. rujna

ZAGREB, 12. srpnja 2006. (Hina) -
ZAGREB, 12. srpnja 2006. (Hina) -

Drugi međunarodni festival eksperimentalnoga filma i videa 25 FPS održat će se od 20. do 24. rujna u prostorijama zagrebačkoga Studentskoga centra i u njegovoj će glavnoj konkurenciji biti prikazano 47 filmova, među kojima i dva filma hrvatskih autora.

Tako će biti prikazani i filmovi "Silencium" Davora Međurečana i Marka Meštrovića te "Plac" Ane Hušman, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkome Teatru ITD na kojoj su tu filmsku priredbu najavili organizatori Vladislav Knežević, Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul.

Ove godine bilo je prijavljeno čak 1200 radova što je premašilo sva očekivanja organizatora, a odabrane radove u konkurenciji žirirat će međunarodno poznati autori Peter Tscherkassky i Takahiko Iimura te producentica Claire Cook, izvijestila je Mirna Belina.

I ovogodišnji će festival slijediti običaj "legitimiranja" članova žirija programima koje su oni sami pripremili, a uz glavni program bit će prikazati i retrospektivni programi hrvatskoga videa 80-ih godina i radova francuske avangarde iz 20-ih godina prošloga stoljeća.

Predstavit će se i najjača britanska filmska kuća orijentirana na eksperimentalnu animaciju - Animate, a bit će prikazan i poseban program radova posvećen Nikoli Tesli čime će se Festival priključiti proslavi 150. obljetnice rođenja toga velikoga izumitelja, znanstvenika i vizionara.

Festivalski program prikazivat će se u velikoj dvorani SC-a te dvorani Teatra ITD, dok je za večernja popratna događanja namijenjeno predvorje kafića ITD-a i kao i prošle godine bit će slobodan ulaz na sve predstave.

Organizatori su zahvalili svima koji su poduprli održavanje Festivala, a među njima su zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstvo kulture i SC zagrebačkoga Sveučilišta.

(Hina) xipet ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙