FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene Rektorove nagrade i priznanja

ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Rektorove nagrade za stotinu najboljih studentskih radova u tekućoj akademskoj godini te osam posebnih priznanja uručene su danas studentima zagrebačkoga Sveučilišta na prigodnoj svečanosti.
ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Rektorove nagrade za stotinu najboljih studentskih radova u tekućoj akademskoj godini te osam posebnih priznanja uručene su danas studentima zagrebačkoga Sveučilišta na prigodnoj svečanosti.

Rektorica Helena Jasna Mencer i prorektor za nastavu i studente Vjekoslav Jerolimov, koji su uručili studentima nagrade, rekli su kako se radi o događaju od najveće važnosti za Sveučilište.

Nagrade se sastoje od povelje, plakete i novčanoga iznosa od tisuću i pol kuna po nagrađenom studentskom radu, a primilo ih je oko četiri stotine studenata. Rektorove nagrade dodjeljuju se za pojedinačne studentske radove ili za radove čiji su koautori najviše tri studenta. U slučaju koatorstva, svi studenti dobivaju povelje i plakete, ali ravnomjerno dijele novčani iznos nagrade.

Na natječaj za Rektorove nagrade ove je godine bilo prijavljeno 199 radova i devet radova za posebna priznanja od kojih su povjerenstva izabrala stotinu najboljih radova te osam radova nagrađenih posebnim priznanjima.

Čestitajući nagrađenim studenticama i studentima rektorica Mencer istaknula je dva osnovna načela na kojima djeluje Sveučilište - jedinstvo sveučilišne nastave i znanstvenoistraživačkoga rada te izvrsnost i njezino nagrađivanje. Uvjerena je da će priznanja koja su primili za svoje izvrsne radove studentima doista biti i poticaj da nastave promicati načelo izvrsnosti.

Rektorica je nagrađenim studentima predala i pismo u kojemu ih izvještava da će se na Zagrebačkome velesajmu od 19. do 24. rujna održati ARCA 2006 - 4. međunarodna izložba inovacija, novih tehnologija i proizvoda. Pozvala je studente da sudjeluju na toj izložbi ako smatraju da njihovi nagrađeni radovi imaju elemente inovatorstva. Jer, kako je dodala, inovatorstvo i gospodarstvo utemeljeno na znanju jamstvo su općega boljitka.

U pogledu povlaštenoga upisa na Sveučilište djece hrvatskih branitelja, rektorica je rekla da se Sveučilište ne slaže sa zakonskim rješenjem o povlaštenome upisu.

Dodala je pak da su sastavnice Sveučilišta mogle odlučiti hoće li po tim kriterijima upisivati studente izvan predviđene upisne kvote ili unutar nje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙