FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić: od 1. rujna pripremamo se za izbore

OSIJEK, 10. srpnja 2006. (Hina) - Potpredsjednik HSLS-a Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku da će HSLS 1. rujna početi s pripremama za iduće parlamentarne izbore.
OSIJEK, 10. srpnja 2006. (Hina) - Potpredsjednik HSLS-a Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku da će HSLS 1. rujna početi s pripremama za iduće parlamentarne izbore.

Na konferenciji za novinare Kramarić je rekao da će se tada formirati izborni stožer, a trebali bi se znati i nositelji lista. Dodao je kako HSLS poručuje javnosti da u te izbore "ide s novim ljudima".

Zamoljen da komentira posljednje medijske napise o navodnom povratku Dražena Budiše u politiku, Kramarić ih je ocijenio "špekulacijama" jer je nedavni susret Budiše i premijera Sanadera dogovoren znatno ranije, s puno, kako je rekao, "benignijom pozadinom".

"Budišin angažman, u suglasju s vrhom stranke, uvijek je moguć i za njega ima mjesta u hrvatskoj politici, ali na potpuno drukčiji način nego do 2003. godine", ustvrdio je Kramarić.

Na novinarski upit je li se u vrhu HSLS-a raspravljalo o mogućnosti Budišina povratka u politiku, Kramarić je odgovorio negativno, ali i napomenuo kako je Budiša davao punu potporu procesu ujedinjenja HSLS-a i LS-a te da se o modusima njegova povratka, ako se to bude dogodilo, može raspravljati u predsjedništvu i Središnjem vijeću stranke.

Sama činjenica da je on (Budiša) još uvijek vijest i da je zanimljiv govori da bismo bili neozbiljni kada tu činjenicu ne bismo iskoristili, jer je ipak riječ o čovjeku koji, među liberalima, ima najduže političko iskustvo, rekao je Kramarić.

Najavio je da će HSLS u Osijeku pokrenuti peticiju jer je, kako kaže, gradska vlast ignorirala rezultate natječaja za spomenik Ante Starčevića na istoimenom središnjem osječkom trgu i odabrala rješenje koje nije pobijedilo na natječaju, a koje je ocijenio "trećerazrednim".

"Nemam ništa protiv da HSP plati taj spomenik i postavi ga u dvorište nekoga od svojih čelnika, ali na Trg Ante Starčevića takvo nešto ne može ići. Ovo nije 1945. i držim da samovolji i voluntarizmu treba reći povijesno - ne", kazao je Kramarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙