FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

VARAŽDIN - U rijeci Dravi jučer se oko 19,30 sati utopio dvadesetogodišnji mladić iz Varaždina, izvijestila je jutros varaždinska policija. Kupavši se na južnom, starom toku rijeke Drave, na području zvanom "Cirkovečka", I. O. (20) je na udaljenosti od oko pet metara od obale iz zasad neutvrđenog razloga počeo tonuti. Od utapljanja su ga pokušala spasiti dvojica prijatelja s kojima je bio na kupanju. Oko 22 sata ronioci Interventne jedinice koprivničko-križevačke policije pronašli su tijelo utopljenika na dubini od oko sedam metara.

VARAŽDIN - Zbog pokušaja ubojstva u caffe baru "Oktan u Šemovcu sinoć je varaždinska policija privela pedesetogodišnjeg muškarca pod utjecajem alkohola, izvijestila je jutros Policijska uprava varaždinska. Oko 22 sata pedesetogodišnjak je vrijeđao je goste i nije se htio smirti te je i fizički napao tridesetšestogodišnjeg suvlasnika ugostiteljskog objekta. Nakon toga je otišao iz kafića te se vratio se s pištoljem i s ulaza ispalio hitac prema dvojici suvlasnika objekta. Oni su pobjegli u nužnik, a on je ispalio još tri hica prema nužniku, no nije ih ranio.

ZAGREB - Središnja svečanost obilježavanja 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle, velikog znanstvenika i izumitelja svjetskoga ugleda, održat će se u njegovu rodnom mjestu Smiljanu pokraj Gospića u ponedjeljak, 10. srpnja, na njegov rođendan. Svečanost se održava pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora koji je 2006. godinu proglasio Godinom Nikole Tesle. Na skupu u Smiljanu očekuje se dolazak velikog broja uzvanika iz zemlje i inozemstva, među kojima i predsjednika hrvatske države, Hrvatskog sabora i Vlade. Organizatori su najavili i dolazak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. U čast velikog znanstvenika i izumitelja u Smiljanu će biti otvoren novoizgrađeni tematski park i pušten u rad multimedijalni centar u sklopu Memorijalnog centra posvećenog Nikoli Tesli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙