FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS-ovi saborski zastupnici na mostu u Sv. Martinu na Muri

SVETI MARTIN NA MURI, 5. srpnja 2006. (Hina) - Petorica saborskih zastupnika predvođenih Dragutinom Lesarom danas su, kako su rekli, simboličnim rezanjem vrpce otvorili most na Muri.
SVETI MARTIN NA MURI, 5. srpnja 2006. (Hina) - Petorica saborskih zastupnika predvođenih Dragutinom Lesarom danas su, kako su rekli, simboličnim rezanjem vrpce otvorili most na Muri.

"Ako ćemo se dodvoravati Slovencima na svome području, što potvrđuju najnoviji događaji na najsjevernijoj hrvatskoj točki, k vragu Europa", rekao je Lesar, prozvavši za nastalo stanje tromost hrvatske Vlade, ali i neopravdana granična posezanja slovenskih vlasti.

Prosvjednu konferenciju za novinare na Svetomartinskome mostu osim Lesara održali su i HNS-ovi saborski zastupnici Antun Kapraljević, Nikola Vujanić i Željko Kurtov te nezavisni zastupnik Željko Pavlic.

"Prosvjedujemo prema slovenskoj Vladi jer osporava gradnju mosta na hrvatskom području. Isto tako prema hrvatskoj Vladi što nije imala hrabrosti jučer službeno otvoriti most pronalazeći razne izgovore", rekao je novinarima na mostu predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru Dragutin Lesar.

On smatra da mostovi trebaju spajati dvije strane, naglasivši da su taj most platili hrvatski porezni obveznici. Kaže da bi most vrijedan oko 17 milijuna kuna trebao služiti i Slovencima i Hrvatima.

Lesar je najavio da će polovicu "prerezane vrpce" kojom su "otvorili" most u znak prosvjeda predati premijeru Ivi Sanaderu, a drugu polovicu ministru mora, turizma, prometa i razvitka Božidaru Kalmeti koji je jučer trebao most službeno pustiti u promet.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka priopćilo je danas da će most na Muri s prilaznim cestama biti otvoren čim se pribave potrebne dozvole te da je riječ samo o tehničkom pitanju koje će biti riješeno u najskorije vrijeme.

Bez obzira na to što most službeno nije otvoren, njime se prometuje bez zastoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙