FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: prihvaćamo kritiku, ali ne podmetanja i laži

ZAGREB, 3. srpnja 2006. (Hina) - SDP je danas priopćenjem reagirao na reakcije HDZ-a i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka na subotnju SDP-ovu stranačku konvenciju o radničkim pravima i položaju radnika u Hrvatskoj, ističući da se radi o "podmetanjima koja su posljedica straha".
ZAGREB, 3. srpnja 2006. (Hina) - SDP je danas priopćenjem reagirao na reakcije HDZ-a i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka na subotnju SDP-ovu stranačku konvenciju o radničkim pravima i položaju radnika u Hrvatskoj, ističući da se radi o "podmetanjima koja su posljedica straha".

"Strah Mačeka i HDZ-a od građana Hrvatske kojima prodaju maglu dvije i pol godine svojeg mandata poptuno je opravdan. Uhvaćeni su u zamku potpune nesposobnosti, demagoške kupovine glasača njihovim vlastitim i oduzetim im novcem, blefiranjem i kićenjem šarenim perjem, agresivnim laganjem i falsificiranjem činjenica", tvrde u SDP-u.

Vrhuncem laži SDP smatra HDZ-ove navode da je hrvatski radnik obespravljen za vrijeme koalicijske vlade. Nije istina da je koalicijska vlada smanjila dječje doplatke, jer ih je, stoji u priopćenju, u 2002. u odnosu na 1999. povećala sa 1,36 na 2,42 milijarde kuna.

Maček i HDZ također iznose neistinu kada kažu da je "SDP-ova vlada negirala postojanje duga umirovljenicma", tvrdi SDP i obrazlaže da je Koalicijska vlada u prvoj godini mandata donijela Zakon o povratu duga kojim je uz doživotni dodatak od 100 kuna i šest posto na mirovinu vratila umirovljenicima više od 14 milijardi kuna.

Također navode da su u mandatu Koalicijske vlade mirovine povećane 45 posto, plaće 30 posto, socijalne pomoći 17 posto, a naknade za nezaposlene 10 posto. U mandatu Sanaderove vlade mirovine su od 45 posto prosječne plaće pale na 39 posto. Tu najporazniju činjenicu oni (HDZ) pokušavaju prikriti djelomičnim povratom duga umirovljenicima, stoji, među ostalim, u priopćenju koje je potpisao član Glavnog odbora SDP-a Davorko Vidović.

HDZ je reagirajući na poruke sa subotnje Konvencije SDP-a na zagrebačkome Bundeku, ocijenio kako one nemaju sadržaj koji može pridonijeti boljem položaju hrvatskih ljudi,

nego su svedene na jeftino politikanstvo.

Izrečene ideje, ustvrdio je glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček, ponovno pokazuju da je riječ o klasičnoj i neprikrivenoj demagogiji SDP-a, koji godinu i pol prije izbora ne može pronaći smisao svojega političkog postojanja.

Naveo je kako je SDP zaboravio da je u doba njegove Vlade obespravljeno hrvatsko radništvo te socijalne skupine poput branitelja i rodilja. Osim toga, SDP je za 40 posto smanjio plaće za 250 tisuća državnih službenika, pri čemu je osiromašio isto toliko hrvatskih obitelji, ustvrdio je Maček i dodao da je SDP-ova Vlada negirala postojanje duga umirovljenicima, koji upravo rješava HDZ-ova Vlada kao jedno od temeljnih predizbornih obećanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙