FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenci ne odobravaju objavu fotografije onesviještenog Drnovšeka

LJUBLJANA, 1. srpnja 2001. (Hina) - Čitatelji ljubljanskog "Dela" nekorektnim su ocijenili potez glavnog urednika tog lista koji je dopustio da se na naslovnoj stranici objavi fotografija predsjednika države Janeza Drnovšeka u nesvjesnom stanju, pokazala je anketa tog lista. "Delo" je u subotu objavilo anketu po kojoj 57 posto ispitanika smatra da je objavljivanje fotografije na kojoj Drnovšeka nakon nesvjestice uzrokovane velikom vrućinom i umorom pridržavaju predsjednik parlamenta France Cukjati i jedan general slovenske vojske nije bilo primjereno. Njih 32 posto smatra da je list postupio ispravno, a ostali nemaju mišljenja o tome.
LJUBLJANA, 1. srpnja 2001. (Hina) - Čitatelji ljubljanskog "Dela" nekorektnim su ocijenili potez glavnog urednika tog lista koji je dopustio da se na naslovnoj stranici objavi fotografija predsjednika države Janeza Drnovšeka u nesvjesnom stanju, pokazala je anketa tog lista."Delo" je u subotu objavilo anketu po kojoj 57 posto ispitanika smatra da je objavljivanje fotografije na kojoj Drnovšeka nakon nesvjestice uzrokovane velikom vrućinom i umorom pridržavaju predsjednik parlamenta France Cukjati i jedan general slovenske vojske nije bilo primjereno. Njih 32 posto smatra da je list postupio ispravno, a ostali nemaju mišljenja o tome.

Glavni urednik lista Peter Jančič izjavio je da su na njega iz predsjendikova kabineta vršili pritisak da se fotografija ne objavi, ali da se tome odhrvao i da je u suprotnom bio spreman dati ostavku.

"Da fotografija nije objavljena, dao bih ostavku. O tome što će biti u novinama ne odlučuje državni protokol, kabineti ili javno mišljenje i takvu bi fotografiju objavili u svim normalnim državama, gdje se je to već i događalo bez obzira je li riječ o papi ili nekom državniku", tvrdi Jančič.

Drnovšeka je kratkotrajna nesvjestica uhvatila za vrijeme državne proslave dana državnosti prošle subote na večer, nakon napornog dana punog obveza i na velikoj vrućini.

Glavni urednik vodećeg slovenskog političkog dnevnika tvrdi da bi postupio drukčije da se radilo o anonimnoj privatnoj osobi, ali da javne ličnosti i političari nemaju pravo na zaštitu takve vrste i da javnost o njima sve mora znati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙