FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Identificirana ubijena Poljakinja, počinitelj priznao ubojstvo

PULA,29. lipnja 2006.(Hina) - Istarska policija danas je potvrdila da je ubijena Poljakinja, koja je prekjučer pronađena mrtva u apartmanskoj kući u Medulinu, 35-godišnja Monika Urantowka s prebivalištem u Pješčanoj uvali.
PULA,29. lipnja 2006.(Hina) - Istarska policija danas je potvrdila da je ubijena Poljakinja, koja je prekjučer pronađena mrtva u apartmanskoj kući u Medulinu, 35-godišnja Monika Urantowka s prebivalištem u Pješčanoj uvali.

Načelnik Ureda načelnika Policijske uprave istarske Marko Petković izvijestio je novinare da su djelatnici kriminalističke policije PU istarske danas u Mostaru saslušali osumnjičenika te da je on priznao ubojstvo.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o 28-godišnjem D.D.

Petković kaže da je Monika Urantowka ubijena tupim tvrdim predmetom koji nije pronađen na mjestu događaja te da su joj nanesene teške ozljede po glavi i tijelu od kojih je preminula u svojoj kući u Medulinu, na adresi Brajdine 84/A, a koja je bila oglašena za prodaju.

Po njegovim riječima osumnjičenik je Monikinim vozilom pobjegao u BiH, kod njega je pronađen i njezin mobitel, te da je priznao kako je ubojstvo počinio iz koristoljublja u prilog čega je danas navedeno da je ukradeni nakit odmah prodao.

Osumnjičenik je već bio poznat istarskoj policiji zbog krađa i prijevara jer je često boravio u Istri. Ubojstvo Poljakinje, naglasio je Petković, nije povezano s kažnjivim djelima njezina bivšeg supruga Roberta Kazimierza Urantowke koji u pulskom zatvoru čeka izručenje poljskim vlastima na temelju Interpolove tjeralice i optužbi da je umiješan u pranje novca.

Pretpostavlja se da se osumnjičenik Moniki Urantowki predstavio kao potencijalni kupac nekretnina koje je prodavala njezina tvrtka R.M.P.M., na temelju koje je dobila radnu dozvolu do 31. siječnja iduće godine.

Načelnik Marko Petković ujedno je danas izvijestio novinare da je jučerašnji očevid obavljen u Muntiću nedaleko od Pule, gdje je u utorak popodne nađeno tijelo muškarca neutvrđena identiteta i dobi, potvrdio da je riječ o nasilnoj smrti, najvjerojatnije ubojstvu.

Smrt je nastupila prije nekoliko dana. Tijekom današnjeg dana vatrogasci, interventni policajci detaljno pretražuju to područje ne bi li pronašli dokaze o mogućem ubojstvu i načinu na koji je počinjeno.

Inače, na dvjestotinjak metara od trupla policija je pronašla motocikl i kacigu, no u cilju istrage nije htjela objaviti registracijske oznake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙