FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Razriješeno ubojstvo nakon sedam godina

ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Sedam godina nakon brutalnog ubojstva Mate Grgića (1961.) prilikom pokušaja razbojstva u mjenjačnici u Sesvetama, zagrebačka policija uhitila je ubojicu i suučesnika zločina.
ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Sedam godina nakon brutalnog ubojstva Mate Grgića (1961.) prilikom pokušaja razbojstva u mjenjačnici u Sesvetama, zagrebačka policija uhitila je ubojicu i suučesnika zločina.

Načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad rekao je na konferenciji za novinare da je osumnjičeni ubojica (33) priznao u detalje zločin, nakon što je prekjučer uhićen u Zadru, gdje je njegovo prebivalište. Također je otkrio mjesto gdje je skrio pištolj, no policija ga još nije pronašla.

Suučesnik (51) koji je "snimio" mjesto razbojstva, planirao zločin i nabavio pištolj kojim je počinjeno ubojstvo jučer je uhićen u Osijeku, ali nije priznao zločin, kažu u policiji.

Osumnjičeni zločinci su se 12. listopada 1999. u večernjim satima dovezli automobilom do mjenjačnice "Keops" u Kobiljačkoj ulici u Sesvetama s namjerom da počine razbojstvo.

Prvoosumnjičeni je prijeteći pištoljem, najvjerojatnije marke Walter, od Grgića zatražio novac. No, djelatnik mjenjačnice pružio je otpor nakon čega je 33-godišnjak na njega ispalio najmanje tri hica od kojih je žrtva umrla u večernjim satima.

Ubojica je nakon toga pobjegao bez plijena, kao i suučesnik koji se za to vrijeme nalazio u obližnjem kafiću, a ponovno su se susreli tek sutradan.

Tijekom sedam godina policija je obavila više od tisuću obavjesnih razgovora, ali je trebalo obaviti niz provjera i eliminacija jer je ubojica iz Zadra, a suučesnik iz Osijeka. Na slučaju se intenzivno radilo proteklih devet mjeseci.

"Ovo pokazuje da ni jedan zločin ne može ostati nekažnjen, ni nakon toliko dugo godina kao u ovom slučaju", rekao je Tumorad.

Oba zločinca poznata su policiji po imovinskom kriminalitetu i teškim krađama, a upoznali su se u Lepoglavi gdje su služili višegodišnje kazne.

Jučer su dovedeni u kriminalistički sektor zagrebačke policije, koja prvoosumnjičenog tereti za ubojstvo i pokušaj razbojstva, a drugoosumnjičenog za pokušaj razbojstva.

Zagrebačka policija u tom je slučaju surađivala sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom te zadarskom i osječko-baranjskom policijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙