FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanstvo Srbije u BiH odbacilo optužbe na račun Tadića

SARAJEVO, 28. lipnja 2006. (Hina) - Velposlanstvo Srbije u Bosni i Hercegovini odbacilo je u srijedu tvrdnje sarajevskog lista "Dnevni avaz" kako je srbijanski predsjednik Boris Tadić hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću navodno nudio dogovor o podjeli BiH. "Ukazujemo na to da su u zajedničkoj izjavi Tadić i Mesić istaknuli da će se odnosi Srbije i Hrvatske sa svim susjednim zemljama razvijati u duhu dobrosusjedstva i nemiješanja u unutarnje stvari pri čemu će se odlučno suprotstaviti svakom pokušaju da se rješenja otvorenih pitanja u međudržavnim odnosima traže putem teritorijalnih pretenzija", stoji u priopćenju dostavljenom medijima u Sarajevu.
SARAJEVO, 28. lipnja 2006. (Hina) - Velposlanstvo Srbije u Bosni i Hercegovini odbacilo je u srijedu tvrdnje sarajevskog lista "Dnevni avaz" kako je srbijanski predsjednik Boris Tadić hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću navodno nudio dogovor o podjeli BiH."Ukazujemo na to da su u zajedničkoj izjavi Tadić i Mesić istaknuli da će se odnosi Srbije i Hrvatske sa svim susjednim zemljama razvijati u duhu dobrosusjedstva i nemiješanja u unutarnje stvari pri čemu će se odlučno suprotstaviti svakom pokušaju da se rješenja otvorenih pitanja u međudržavnim odnosima traže putem teritorijalnih pretenzija", stoji u priopćenju dostavljenom medijima u Sarajevu.

Srbijansko veleposlanstvo posebice je istaknulo "štetnost, tendencioznost i zlonamjernost" napisa u "Dnevnom avazu" objavljenih dan uoči posjeta predsjednika Tadića Sarajevu.

Ovaj je list, pozivajući se na neimenovani izvor koji je navodno imao uvid u dio privatnog razgovora Tadića i Mesića održanog u utorak u Zagrebu, naveo kako je predsjednik Srbije predložio preustroj BiH u federaciju s tri jedinice što je protumačeno kao uvod u podjelu BiH.

"Avaz" je također ustvrdio kako je predsjednik Mesić takvu ponudu odlučno otklonio.

Veleposlanstvo Srbije u priopćenju ocjenjuje kako se ovakvim pisanjem ne doprinosi poboljšanju uzajamnih odnosa niti stabilnosti u regionu.

Iz Predsjedništva BiH najavljeno je kako će članovi ovog tijela s Tadićem u četvrtak najprije imati odvojene a zatim i zajednički susret.

Srbijanski će predsjednik potom razgovarati i s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem te s ministrom vanjskih poslova BiH Mladenom Ivanićem.

Očekuje se i kako bi Tadić kasnije tijekom dana mogao otputovati u Banja Luku gdje bi trebao nazočiti konvenciji Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙