FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova zbirka pjesama Krešimira Bagića "U polutami predgrađa"

ZAGREB, 28. lipnja 2006. (Hina) - "U polutami predgrađa" šesta je zbirke pjesama Krešimira Bagića koju je objavio zagrebački "Disput".
ZAGREB, 28. lipnja 2006. (Hina) - "U polutami predgrađa" šesta je zbirke pjesama Krešimira Bagića koju je objavio zagrebački "Disput".

Bagić je svoj pjesnički rukopis uobličio potkraj osamdesetih godina kao jedan od reprezentativnih pjesnika kvorumaškoga naraštaja, napominje izdavač.

Zbirka obuhvaća sedamdesetak pjesama u kojima se pojavljuju Bagićeve opsesivne teme i motivi - svakodnevica, jezik, tržnica u Dubravi, zrak, ptica, nogomet, ali i novi lirski mitemi, ritmovi, versifikacijski obrasci.

Ako je uopće moguće izdvojiti globalnu temu zbirke, onda je to pokušaj da se osvoji prostor na kojemu se susreću različiti svjetovi, iskustva i diskursi - prostor između ruralnoga i urbanoga, emocije i misli, autsajderskoga i elitnoga, konkretnoga i apstraktnoga, navodi izdavač u bilješci o zbirci.

U pogovoru književni kritičar Miroslav Mićanović među ostalim primjećuje da se signali koje nam Bagić odašilje iz svojih pjesama "šire kao radijacija glasova hrvatskih pjesnika, kao zvuci gradova i drugih kultura, kao jeka pjesnika zaljubljenih u ljepotu riječi i svakodnevne rituale".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙