FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žalba Glavaševih osječkih odvjetnika protiv rješenja o provedbi istrage

OSIJEK, 26. lipnja 2006. (Hina) - Osječki odvjetnici Branimira Glavaša, osumnjičenog za ratni zločin, Marko Dumančić i Dražen Matijević uložili su krajem prošlog tjedna, Županijskome sudu u Zagrebu žalbu protiv rješenja o provedbi istrage.
OSIJEK, 26. lipnja 2006. (Hina) - Osječki odvjetnici Branimira Glavaša, osumnjičenog za ratni zločin, Marko Dumančić i Dražen Matijević uložili su krajem prošlog tjedna, Županijskome sudu u Zagrebu žalbu protiv rješenja o provedbi istrage.

U žalbi, dostavljenoj iz odvjetničkog ureda Marka Dumančića, među ostalim se navodi da su u rješenju o provedbi istrage učinjene bitne povrede odredaba kaznenog postupka te da je "izreka rješenja u pobijanom dijelu nerazumljiva".

"Potpuno je nejasno i nerazumljivo otvara li se protiv mene istraga zbog jednog ili četiri kaznena djela, a da bih se mogao braniti, prije svega moram znati za što sam točno optužen", kaže u žalbi Glavaš.

U izreci pobijanog djela rješenja "također stoji da sam obnašao dužnost zapovjednika 1. bojne osječkih branitelja, a taj bitni navod iz rješenja suprotan je sadržaju isprava koje je uz istražni zahtjev dostavilo Županijsko državno odvjetništvo te sadržaju isprava koje sam prilikom iznošenja svoje obrane priložio u sudski spis".

Iz tih isprava, navodi Glavaš, "proizlazi da 1. bojna osječkih branitelja nije nikada postojala" te da je to izmišljotina koju je javnosti nametnuo dio medija, smišljena da bi ga se izvelo pred sud. U žalbi se navodi da je "u razdoblju označenom u rješenju od srpnja do rujna 1991. godine postojala zaštitna četa osječke općine koja je bila dio oružanih snaga Republike Hrvatske koje su se tada zvale Zbor narodne garde".

U žalbi koju su u ime Branimira Glavaša, Županijskome sudu u Zagrebu podnijeli osječki odvjetnici Matijević i Dumančić također se navodi da u rješenju o pokretanju istrage "nema ni govora o bilo kakvome kaznenom djelu, a kamoli o kaznenom djelu ratnog zločina". Zbog svih tih razloga, predlaže se Izvanraspravnome vijeću Županijskoga suda u Zagrebu da preinači rješenje istražnog suca u pobijanome dijelu te da obustavi kazneni postupak, stoji u žalbi koju je potpisao Branimir Glavaš.

Zagrebački odvjetnik Branimira Glavaša Ante Madunić uložio je prošli tjedan Županijskome sudu u Zagrebu žalbu protiv rješenja o provedbi istrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙