FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. lipnja 2006.(Hina) -
ZAGREB, 25. lipnja 2006.(Hina) -

ZAGREB - Isplata duga umirovljenicima trebalo bi početi, prema najavi iz Društva za upravljanje umirovljeničkim fondom HPB Investa, ovoga tjedna. Vlada je za to osigurala 1,2 milijarde kuna. Onim umirovljenicima čije je ispravne i potpune prijave HPB Invest zaprimio do 15. lipnja, dug se počinje isplaćivati u prvom isplatnom valu krajem lipnja, najavio je prošlog tjedna HPB Invest. Onima koji podatke o mjestu i načinu isplate nisu dostavili u roku, ili su podaci nepotpuni, isplata će početi kasnije.

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonite trgovine drogama, koji se obilježava danas, Vladino Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga održat će konferenciju za novinare na kojoj će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor predstaviti Nacionalnu strategiju suzbijanja zlouporabe opojnih droga i Akcijski plan za njezino provođenje u 2006.

ZAGREB - Šef Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović izjavio je da nije došlo do fizičkog, već samo do verbalnog sukoba između dvojice zatvorenika u Lepoglavskoj kaznionici, komentirajući tako napis u današnjim novinama da je zatvorenik Marsel Budimir nožem pokušao napasti drugog zatvorenika prošlog tjedna. Damjanović je za Hinu kazao kako je Budimir, koji je osuđen na najveću zatvorsku kaznu od 40 godina, imao improvizirani nož, to jest naoštrenu dršku od žlice, no da nije bilo fizičkog kontakta između zatvorenika jer je policajac reagirao već na verbalni sukob. Sukobe tog karaktera imamo na desetke dnevno, rekao je Damjanović. Budimir je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za pokušaj teškoga ubojstva policajca Stjepana Balića i pljačke, otmice i ubojstva policajca Željka Murka.

ZAGREB - Hrvatski ratni veterani Zajednica udruga Zagreb zatražili su od Jadranke Kosor, potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, da prilikom polaganja vijenaca za prigodne blagdane i proslave u svoje izaslanstvo pozove i predstavnike te udruge jer ona "kao prva osnovana udruga iz Domovinskog rata na to polaže pravo". U priopćenju se navodi da je u povodu Dana državnosti izaslanstvo Hrvatskih ratnih veterana - Zajednice udruga položilo vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju kod Središnjeg križa u Aleji branitelja, na grob Franje Tuđmana te na Krematoriju.

ŠIBENIK - Premijera filma za djecu "Duh u močvari" održana je u nedjelju navečer u Šibeniku u okviru filmskog programa 46. Međunarodnog dječjeg festivala (MDF). Riječ je o prvom dugometražnom igranom filmu za djecu snimljenom u produkciji hrvatske kinematografije nakon više od 20 godina stanke, rekao je najavljujući premijerno prikazivanje filma član Festivalskog odbora MDF-a Srećko Šestan, pomoćnik u Ministarstvu kulture, koje je sufinanciralo snimanje. Film je snimljen prema istoimenoj knjizi pokojnog spisatelja za djecu Ante Gardaša u produkciji Interfilma, a scenarij su napisali Anto Gardaš, Edi Mužina i Silvio Mirošničenko. Film "Duh u močvari" režirao je Branko Ištvančić, glavne dječje uloga su odigrali Marko Pavlov, Robert Vaš, Ena Ikica, Luka Buljan i Marija Buga Šimić, a uz njih su između ostalih nastupili poznati hrvatski glumci Ivo Gregurević, Dejan Aćimović i Mladen Vulić.

ZAGREB - Ukupna neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova (OMF) u Hrvatskoj iznosila je na kraju svibnja ove godine više od 13,05 milijardi kuna te je u odnosu na prethodni mjesec povećana za 1,62 posto, odnosno za 207,7 milijuna kuna, pokazuju podaci Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA). Istodobno je neto imovina šest otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova (ODMF) povećana za 2,99 posto, odnosno za 7,4 milijuna kuna, te je krajem svibnja iznosila više od 254,6 milijuna kuna. Devet zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova (ZDMF) je pak krajem prošlog mjeseca upravljalo s neto imovinom od 29,85 milijuna kuna, što znači da je ukupna neto imovina svih mirovinskih fondova na kraju svibnja bila veća od 13,34 milijarde kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙