FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. lipnja 2006.(Hina) -
ZAGREB, 25. lipnja 2006.(Hina) -

TROGIR- Završetak velikih restauratorskih projekata u trogirskoj Katedrali Sv. Lovre i u njezinu predvorju na monumentalnom portalu Majstora Radovana iz 1240. godine, koji su trajali gotovo šest godina, proslavljeni su sinoć na svečanosti u slavu trojice najvećih majstora trogirske umjetnosti, Radovana, Alešija i Firentinca, te misnim slavljem u povodu blagdana Sv. Ivana Krstitelja. Nakon završetka obnove kapele blaženoga Ivana Trogirskog, Nikole Firentinca, i Krstionice koju je izradio Andrija Aleši, sinoć je predstavljen i obnovljeni portal Majstora Radovana. Ministar kulture Božo Biškupić, izaslanik premijera Ive Sanadera, istaknuo je kako je to jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Hrvatskoj. Uz restauratore, lokalne i državne dužnosnike, nazočni su bili predstavnici diplomatskog zbora, UNESCO-a te američkih i europskih fundacija koje su financirale obnovu trogirskih spomenika.

ŠIBENIK - Četrdeset šesti međunarodni dječji festival svečano je otvoren sinoć na šibenskoj Ljetnoj pozornici -Trgu Republike Hrvatske. Nakon podizanja festivalskog stijega, Festival su otvorenim proglasila djeca, koju je na scenu pozvao pokrovitelj manifestacije hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, prvi put nazočan svečanom otvaranju. Ovaj festival dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu trajat će do 8. srpnja, na njemu će sudjelovati 1.500 umjetnika i izvođača, te 500 djece u dječjim radionicama. Ukupno će biti izvedeno 110 scenskih i drugih programa.

ZAGREB - Koncertom klapskih sastava u zagrebačkoj dvorani Lisinski, sinoć je otvoren Prvi susret klapa iz hrvatskog iseljeništva u domovini, koji se održava u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade. Nastupile su klape iz Njemačke, Novog Zelanda, Mađarske, Južnoafričke Republike, SAD-a, Švicarske, Argentine i klapa Jadran iz Tivta u Crnoj Gori. Pozdravila ih je ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Katarina Fuček te potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

HVAR - U Hvaru je jučer službeno otvoren obnovljeni hotel Riva, nekadašnja Slavija, u sastavu hotelskog poduzeća Sunčani Hvar", koji će djelovati kao dio svjetske grupacije "Small Luxury Hotels of the World". Grupacija "Small Luxury Hotels" (SLH) objedinjuje na svjetskoj razini 360 malih luksuznih hotela u 60 zemalja. Riva je prvi hotel takve vrste u Hrvatskoj i jedan je od pet u Europi iz sastava Grupacije Orco, koja je od prošle godine većinski vlasnik "Sunčanog Hvara". "Otvaranje hotela Riva početak je realizacije planova Grupacije Orco o stvaranju luksuzne ponude hotela utemeljene na suvremenoj usluzi upotpunjenoj tradicijama otoka Hvara", istaknuo je predsjednik Uprave "Sunčanog Hvara" Dragan Lazukić.

ZAGREB - U Trogiru je sinoć, nakon svečanosti u povodu završetka obnove Radovanova portala, otvoren novi drveni pješački most koji je s kopnom povezao sjeverozapadni dio grada. Treći trogirski most, vrijedan oko 2 milijuna kuna, prema projektu Jure Radnića izradila je sinjska tvrtka Naprijed. Most je jedinstven po svojoj drvenoj konstrukciji sastavljenoj od trupaca turopoljske hrastovine. Dug je 25 i širok 4,60 metra, a iznad mora je izdignut 5 metara, što osigurava nesmetanu plovidbu čamaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙