FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: koalicija u osječkoj vlasti je stabilna

ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić ustvrdio je danas u Zagrebu da je koalicijska vlast u gradu Osijeku zasad stabilna iako njezino funkcioniranje otežava slučaj pokretanja istrage protiv Branimira Glavaša.
ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić ustvrdio je danas u Zagrebu da je koalicijska vlast u gradu Osijeku zasad stabilna iako njezino funkcioniranje otežava slučaj pokretanja istrage protiv Branimira Glavaša.

"Koalicija u gradskoj vlasti je stabilna, a koliko će to trajati, pokazat će vrijeme", rekao je Anto Đapić na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, oporba u osječkom Gradskom vijeću (HDZ i HSLS) svako malo zvecka s izborima, oni, dometnuo je, "vučjom kožom plaše vuka".

Đapić je ustvrdio da su članovi oporbe povukli sve ranije izjave nakon što je dogovoreno da se ponudi održavanje izbora, a što bi, kazao je, značilo da oni trebaju podnijeti ostavke. No, ustvrdio je, da je oporba tada rekla da on kao gradonačelnik treba preuzeti odgovornost za raspuštanje Gradskog vijeća.

HSP od Vlade do prve sljedeće sjednice Hrvatskog sabora očekuje izvješće o provedbi Zakona o općem oprostu, a ako to ne učini, onda će ga podnijeti ta stranka.

Đapić ističe da samo na osječkom sudu postoji više od 12.000 istražnih radnji protiv ratnog zločina te je dodao da su amnestirana djela koja nikako nisu mogla biti obuhvaćena Zakonom o općem oprostu pa ispada da su samo Hrvati činili ratne zločine.

U HSP-u također smatraju da je krajnje vrijeme da se ispita ratne zločine iz Drugog svjetskog rata i poraća te da se pokrene istraga onoga što je do sada bilo stavljano pod tepih.

Đapić je najavio da će HSP tražiti da se svim hrvatskim braniteljima, koji nisu hrvatski državljani, omogući stjecanje hrvatskog državljanstva, kako bi mogli ostvariti svoja prava prema Zakonu o braniteljima.

Čelnik HSP-a najavio je da ta stranka neće podržati statut euroregije u splitskoj i zadarskoj županiji već će biti suzdržana. Đapić smatra da sam statut nije sporan, ali drži nedopustvim spuštanje ovlasti s državne razine na zajedničke komisije koje će biti osnovane na temelju statuta.

HSP traži da Vlada podnese izvješće o provedbi Zakona o razdvajanju HŽ-a te održavanje saborske rasprave o HŽ-u i s njime povezanim metaloprerađivačima, kao što su "Đuro Đaković" i "Gredelj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙