FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LDP pobijedio srpske radikale na općinskim izborima

BEOGRAD, 19. lipnja 2006. (Hina) - Prvi puta od osnivanja krajem prošle godine, izvanparlamentarna Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića, potpredsjednika Vlade Srbije u mandatu Zorana Đinđića, pobijedila je u nedjelju na izborima za predsjednika jedne općine nadjačavši kandidata Srpske radikalne stranke. Kandidat LDP-a Milivoj Vrebalov pobijedio je u drugom krugu izvanredni h izbora za predsjednika općine Novi Bečej kandidata Srpske radikalne stranke Sašu Maksimovića. Za njega je glasalo 4136 glasača, a za Maksimovića 3992 glasača.
BEOGRAD, 19. lipnja 2006. (Hina) - Prvi puta od osnivanja krajem prošle godine, izvanparlamentarna Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića, potpredsjednika Vlade Srbije u mandatu Zorana Đinđića, pobijedila je u nedjelju na izborima za predsjednika jedne općine nadjačavši kandidata Srpske radikalne stranke.

Kandidat LDP-a Milivoj Vrebalov pobijedio je u drugom krugu izvanrednih izbora za predsjednika općine Novi Bečej kandidata Srpske radikalne stranke Sašu Maksimovića. Za njega je glasalo 4136 glasača, a za Maksimovića 3992 glasača.

Izbori u Novom Bečeju su raspisani nakon što je inicijativom SRS-a smijenjen dotadašnji predsjednik općine, član Demokratske stranke. U prvom krugu izbora prije dva tjedna, u kojem je na birališta izašlo oko 40 posto od ukupno 21 tisuće birača, radikal Maksimović je dobio oko 300 glasova više od pobjednika u drugom krugu.

Vrebalov je agenciji Beta kazao da su građani Novog Bečeja LDP prepoznali kao jedinu oporbu aktualnoj vlasti, ali i jedinu sposobnu da se suprotstavi Srpskoj radikalnoj stranci.

Prema nedavnom istraživanju javnog mišljenja agencije "Media Gallup", SRS ima oko 40 posto naklonosti birača među onima koji bi izašli na izbore, slijedi Demokratska stranka Borisa Tadića s 21 posto, a LDP je po podršci još ispod praga od pet posto glasova. Prema istom istraživanju čak 58 posto birača ne bi uopće izašlo na izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙