FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Gradsko vijeće odbilo prijedlog o sniženju cijene komunalnih usluga

OSIJEK, 16. lipnja 2006. (Hina) - Osječko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici, bez nazočnosti oporbe, odbilo prijedlog vijećnika oporbenih stranaka za vraćanjem cijena komunalnih usluga na razinu prije posljednjega poskupljenja, potkraj prošle godine.
OSIJEK, 16. lipnja 2006. (Hina) - Osječko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici, bez nazočnosti oporbe, odbilo prijedlog vijećnika oporbenih stranaka za vraćanjem cijena komunalnih usluga na razinu prije posljednjega poskupljenja, potkraj prošle godine.

Riječ je o dvaput odgođenoj sjednici, koja u ožujku nije održana jer da vladajuća većina (NL Branimira Glavaša i HSP) nije podržala prijedlog dnevnog reda, a nakon ponovnog zahtjeva oporbe predsjednik Vijeća Branimir Glavaš, sjednicu je ponovno zakazao za 9. lipnja. Ta sjednica također nije održana, zbog kako je naveo Glavaš njegovih "neodgodivih obveza i spriječenosti većine vijećnika".

Vijećnik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je novinarima prije početka sjednice kako vijećnici HNS-a, HSS-a i HSU-a neće sudjelovati u njezinu radu, ustvrdivši da gradska vlast politizira ovu temu, na štetu građana, te da su vijećnici, materijale o ovoj temi, dobili svega nekoliko minuta prije sjednice, što smatra neprimjerenim.

Budući da sjednici nisu nazočili ni vijećnici HSLS-a na njezinu početku u dvorani su, uz vijećnike vladajuće većine, bili samo vijećnici HDZ-a i SDP-a, ali su i oni napustili sjednicu nakon što Glavaš nije dao riječ vijećniku HDZ-a Srećku Jeliniću.

Konstatirajući da u vijećnici nema predlagatelja teme, Vladimira Bučevića (HSLS), koji je trebao dati uvodno obrazloženje, Glavaš je otvorio raspravu i dao riječ gradonačelniku Anti Đapiću.

Đapić je odbacio zahtjeve za raspravom o poskupljenju komunalnih usluga i vraćanjem cijena na prijašnju razinu, nazivajući ih neutemeljnim i jeftinim politikantskim potezom, a izostanak oporbe s današnje sjednice ocijenio je "farsom".

Nakon kraće rasprave vijećnička većina odbila je prihvatiti inicijativu oporbe.

U izjavi novinarima nakon sjednice Glavaš je oporbu nazvao "poltičkim egzibicionistima", ocijenivši kako nisu iskoristili mogućnost da o ovoj temi rasprave na za to predviđenom mjestu, iako su to sami tražili.

Vijećnik HDZ-a Srećko Jelinić izjavio je novinarima kako je, pozivajući se na poslovnik, htio predložiti da bi, dok traje istraga protiv Branimira Glavaša, kojega se sumnjiči za kazneno djelo ratnoga zločina protiv civila, vođenje sjednica trebali preuzeti njegovi dopredsjednici.

Ocijenivši kako današnja sjednica pokazuje odnos vlasti prema oporbi vijećnica SDP-a Biljana Borzan kazala je kako su oporbeni vijećnici sazivanje sjednice zatražili 2. svibnja, a materijale su dobili tek danas, neposredno pred početak sjednice, nazivajući to manipulacijom vladajuće većine koja, kako drži, nije željela da se oporba kvalitetno pripremi za sjednicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙