FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 16. lipnja

ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 16. lipnja.
ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 16. lipnja.

ZAGREB - Ravnatelj Opće uprave za proširenje Europske komisije Michael Leigh boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj tijekom kojega će se sastati s predsjednikom vlade RH Ivom Sanaderom (11.30 sati, Banski dvori; TV-snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka nakon kojega su moguće izjave).

S Michaleom Leighom sastat će se i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović te državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Bišćević.

Teme sastanka bit će vezane za reformu pravosuđa, suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, reformu državne uprave, tematiku nacionalnih manjina i povratka izbjeglica te bilateralne odnose sa susjednim zemljama RH i regionalnu suradnju.

BRUXELLES - Završava summit Europske unije usvajanjem zaključaka i tiskovnom konferencijom. Jedna od glavnih tema rasprave je pitanje daljnje sudbine europskog ustava i pitanje nastavka proširenja. Očekuje se da će čelnici EU-a odrediti 2009. kao ciljnu godinu do kada bi trebalo riješiti pitanje ustava. U sklopu rasprave o proširenju naglasak će biti na apsorpcijskoj sposobnosti EU-a da prima nove članice, ali se na ovom summitu po pitanju ne očekuje ništa konkretno.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙