FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 28. svibnja

ZAGREB, 28. svibnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za nedjelju, 28. svibnja
ZAGREB, 28. svibnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za nedjelju, 28. svibnja

KLOSTERNEUBURG - Drugi i završni dan neformalnog sastanka ministara vanjskih

poslova Europske unije. Ministri su se u subotu usuglasili kako je potrebno produljiti "razdoblje razmišljanja" o europskom Ustavu, proglašeno prije gotovo godinu dana nakon neuspjelih referenduma o tom dokumentu u Francuskoj i Nizozemskoj, ali Hrvatska neće biti žrtvom takve politike, rekao je u subotu diplomatski izvor blizak razgovorima. Ministri razgovore nastavljaju iza zatvorenih vrata i u nedjelju, a austrijsko će predsjedništvo po njihovom završetku održati konferenciju za novinare.

KRAKOV/AUSCHWITZ-BIRKENAU - Završni dan boravka pape Benedikt XVI. u pohodu Poljskoj. U nedjelju će u parku Blonia u Krakovu služiti svetu misu (oko 9.30 sati), a zatim će posjetiti mjesto gdje se nalazio nacistički koncentracijski logor Auschwitz (oko 17 sati). Papa Benedikt XVI., koji je tijekom Drugog svjetskog rata bio protiv svoje volje unovačen u Hitlerjugend, u bivšem će njemačkom logoru smrti moliti na svom materinjem, njemačkom jeziku.

BOGOTA - Prvi krug predsjedničkih izbora u Kolumbiji. Očekuje se lagana pobjeda aktualnog predsjednika Alvara Uribea. Pred najbližim kandidatom, ljevičarem Carlosom Gaviriom ima oko 30 posto prednosti prema zadnjim anketama.

CANNES - Dodjela "Zlatne palme" na Filmskom festivalu u Cannesu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙