FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: bez golfskih igrališta istarsko gospodarstvo nekonkurentno

PULA,14. lipnja 2006.(Hina) Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da je bez golfskih igrališta istarsko turističko gospodarstvo nekonkurentno.
PULA,14. lipnja 2006.(Hina) Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da je bez golfskih igrališta istarsko turističko gospodarstvo nekonkurentno.

Potaknut posljednjim raspravama o tome koliko golfskih igrališta treba izgraditi u Istarskoj županiji, najavio je analizu svih lokacija budućih golfskih igrališta u Istri istaknuvši kako je moguće da će se neke od njih promijeniti ili odbaciti.

Po njegovim riječima, Istarska županija će na jesen organizirati tzv. workshop na kojemu bi sudjelovali stručnjaci iz ekologije i turizma, a namjera je osnovati komisiju koja će preispitati svaki dizajn igrališta, tehnologiju kojom se misli izraditi i sam način održavanja golfskih igrališta.

"To ne donosimo ni pod kakvim i ni pod čijim pritiskom, već su to naša opredjeljenja kako bi do kraja ove godine počela izgradnja prvog golfskog igrališta u Istri", poručio je istarski župan Ivan Jakovčić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Jakovčić je rekao da se projekt "Brijuni-Rivijera", kojim bi se brijunsko otočje pretvorilo u elitno turističko središte, nalazi u završnoj fazi s obzirom na to da je Zavod za prostorno planiranje Ministarstva okoliša izradio konačnu radnu verziju.

"Uglavnom se slažemo s tom verzijom, a jedinu primjedbu imamo na prevelike kapacitete koji se predviđaju na području brijunske rivijere. Stoga ću se osobno zalagati da se smanje kapaciteti, odnosno broj postelja jer želimo da građani koji žive na tom području, zaposlenici i gosti imaju osjećaj da borave u ugodnom prostoru", naglasio je Jakovčić.

On je izvijestio novinare da će Ministarstvo kulture vodstvu Istarske županije uskoro prezentirati način obnove Brijuna dodavši kako on osobno smatra da brijunsko otočje i priobalje moraju biti zajednički brend, odnosno da Brijuni moraju biti u funkciji atraktivnosti priobalja.

Jakovčić je za 30. lipnja najavio osnivačku skupštinu Jadranskog vijeća Jadranske euroregije na kojoj se očekuje dolazak predstavnika svih jadranskih regija i to sedam hrvatskih i sedam talijanskih regija, šest albanskih regija, Mostarsko-neretvanskog kantona te predstavnika Crne Gore i Slovenije. Ustvrdivši kako će to biti jedan od najznačajnijih političkih skupova ove godine u Istri, Jakovčić je istaknuo da će sjedište Jadranske euroregije biti u Puli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙