FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavarstvo prihvatilo odluku o pristupu Istre Jadranskoj euroregiji

PULA, 6. lipnja 2006.(Hina) - Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli prihvatili odluku o pristupu Istarske županije Jadranskoj euroregiji sa sjedištem u Puli.
PULA, 6. lipnja 2006.(Hina) - Članovi Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici u Puli prihvatili odluku o pristupu Istarske županije Jadranskoj euroregiji sa sjedištem u Puli.

Za županijskog predstavnika u Skupštini Jadranske euroregije imenovan je župan Ivan Jakovčić, a za njegova zamjenika član Poglavarstva za međuregionalnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan.

Ustvrdivši da ta euroregija predstavlja nov način suradnje na Jadranu, Jakovčić je objasnio da jadranski gradovi imaju svoj oblik prekogranične suradnje, države svoju jadransko-jonsku inicijativu, a da jadranske regije do sada nisu imale svoju organizaciju. Time će, drži, Jadran postati morem mira i napretka, a Jadranska euroregija jedan od čimbenika ne samo suradnje nego i povlačenja novca iz EU-a, naročito od 2007. do 2013., što će omogućiti regionalnu suradnju u zaštiti okoliša, razvoju gospodarstva i znanosti.

Jakovčić je za 30. lipnja u Puli najavio utemeljiteljsku sjednicu Jadranske euroregije.

Župan je izvijestio Poglavarstvo o jučerašnjim razgovorima s članovima Radničkog vijeća i Sindikata umaške tvornice za preradbu rajčice "Povrće" u sastavu "Podravke", koja ju kani zatvoriti, zbog čega 80-ak zaposlenika strahuje za svoja radna mjesta.

Zaključeno je da tvornica treba svakako ostati u Umagu te da su grad i Županija spremni zajedno s "Podravkom" izgraditi novu tvornicu u industrijskoj zoni Ungariji u Umagu, dodao je.

To je jedini ispravan odnos prema toj tvornici i zato ćemo od Vlade zatražiti da što je moguće više sudjeluje u provedbi toga zaključka jer je država velik dionik u vlasništvu "Podravke", ustvrdio je Jakovčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙