FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 13. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 13. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:

BERLIN - Hrvatska nogometna reprezentacija na Olimpijskom je stadionu u Berlinu u ponedjeljak odradila posljednji trening pred prvi dvoboj na Svjetskom prvenstvu koji će igrati u utorak u 21 sat protiv Brazila.Trening je bio lakšeg intenziteta, a svi su igrači radili punim intenzitetom uključujući i Ivicu Olića. Nakon treninga hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar je rekao: "Ovo je bio lakši trening, jer smo sve što je trebalo napraviti napravili ranije. Igrače trese lagana pozitivna nervoza, svi jedva čekaju početak utakmice, a to je i razlog optimizmu, pa ja osobno očekujem pozitivan rezultat".

ZAGREB - Promociji imidža Hrvatske u svijetu najviše su pridonijeli nastupi naših istaknutih sportaša, to je već dugo nepobitna činjenica. U tom kontekstu nastup na Svjetskom nogometnom prventsvu od najvišeg je značaja za svaku zemlju. Niti jedan događaj na svijetu nije toliko medijski praćen. Što se tiče SP u Njemačkoj procjenjuje se da će današnju utakmicu Hrvatske i Brazila putem tv-ekrana pratiti više od milijardu ljudi. Naravno, za veliku gledanost najzaslužnija je reprezentacija Brazila, koja ima svoje obožavatelje diljem svijeta. Tako su, primjerice, u Bejrutu, glavnom gradu Libanona, još jučer bili rasprodani svi raspoloživi brazilski dresovi i zastave, objavila je njemačka novinska agencija DPA. Najveća je potražnja bila za dresovima Ronaldinha i Kake. Trgovci u Bejrutu ističu kako im je uoči uvodne utakmice brazilske reprezentacije prodaja porasla za 70 posto.

BERLIN - Ne računajući reprezentaciju Njemačke na Svjetskom prvenstvu nastupiti će 52 igrača koji su prošle sezone igrali u nekom od njemačkih klubova. Najviše ih je u redovima švicarske vrste, čak sedmorica, dok su u hrvatskoj i češkoj reprezentaciji po petorica.

"Sretan sam što ću imati priliku nastupiti na svjetskom prvenstvu pred obitelji i prijateljima. Dio naših igrača igra u Njemačkoj i odlično pozna sve stadione na kojima ćemo igrati. Vidjet ćemo hoće li nam to biti prednost," istaknuo je napadač hrvatske reprezentacije i Werdera Ivan Klasnić. Osim njega ove sezone u bundesligaškim klubovima igrali su i Josip Šimunić (Hertha), Marko Babić (Bayer Leverkusen), Jurica Vranješ (Werder) i Niko Kovač (Hertha). Četvorica će po svemu sudeći i iduće sezone ostati u Bundesligi, dok Niko Kovač seli u Salzburg.

HANNOVER - Rezultati utakmica 1. kola skupine E na Svjetskom nogometnom prvenstvu:

Italija - Gana 2-0

SAD - Češka 0-3

TABLICA:

1 Češka 1 1 0 0 3 0 3

2 Italija 1 1 0 0 2 0 3

3 Gana 1 0 0 1 0 2 0

4 SAD 1 0 0 1 0 3 0

GOETTINGEN - Napadač meksičke nogometne reprezentacije Jared Borgetti izbivat će s terena sedam do 10 dana zbog istegnuća butnog mišića lijeve noge što je zadobio u dvoboju protiv Irana. To znači da će Borgetti propustiti preostale dvoboje Meksika u skupini D protiv Angole i Portugala.

NEW YORK - Finale doigravanja hokejaške NHL lige:

Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 1:2

(Carolina vodi 3:1 u pobjedama)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙