FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 13. lipnja

ZAGREB, 13. lipnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za utorak, 13. lipnja
ZAGREB, 13. lipnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za utorak, 13. lipnja

BERLIN - Predsjednik Vlade Ivo Sanader boravit će u Saveznoj Republici Njemačkoj. Premijer će održati predavanje u uredu Izaslanstva Europske komisije u Berlinu u 17 sati, a dva sata kasnije se sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Bit će i na utakmici Hrvatske i Brazila u okviru Svjetskog nogometnog prvenstva u 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u posjet turskog premijera Recepa Tayipa Erdogana. (Ured Predsjednika, 10.00 sati).

ZAGREB - Voditelj Misije OESS-a u RH Jorge Fuentes održat će tiskovnu konferenciju kako bi predstavio petogodišnji pregled djelovanja Misije u Hrvatskoj. U izvješću se ocjenjuje napredak koji je Hrvatska ostvarila u ispunjavanju svojih međunarodnih obveza obuhvaćenih mandatom Misije. Ta pitanja uključuju nastavak povratka izbjeglica i reforme pravosuđa, kao i pitanja ratnih zločina, manjinskih prava, izborne reforme, slobode medija, reforme policije te potpore civilnom društvu. (Glavni ured OESS-a, Florijana Andrašeca 14, u 10:00 sati)

BRUXELLES - Eksplanatorna faza screeninga za poglavlje informacijsko društvo i mediji. Govorit će se o audiovizualnoj politici - općim pravilima i europskim medijskim standardima, oglašavanju, tele-trgovini, emisijama pod pokroviteljstvom, zaštiti maloljetnika, pravu na ispravak, nadzoru nad provedbom pravila o programskim načelima i mjerama zaštite filmske građe, te o uslugama informacijskog društva (elektronički potpis, elektronička trgovina, program Zajednice o interoperabilnom pružanju europskih prekograničnih elektroničkih usluga javne vlasti, itd.).

DEN HAAG - Prvo pojavljivanje Dragana Zelenovića pred Haškim sudom na kojem bi se trebao izjasniti o krivnji. Bivši policajac bosanskih Srba optužen je 1996. za zločine počinjene nad bošnjačkim civilima, uključujući silovanja djevojčica, na području Foče u razdoblju od travnja 1992. do veljače 1993. godine. Zelenović je prebačen u subotu iz Bosne i Hercegovine u Den Haag i smješten u pritvor Međunarodnog kaznenog suda za područje bivše Jugoslavije (ICTY). Zelenovića, koji se godinama skrivao u Rusiji, tamošnje su vlasti u četvrtak izručile BiH.

TRIPOLI - Trebao bi početi novi sudski proces protiv šest bugarskih medicinskih sestara i palestinskog liječnika, optuženih da su u bolnici u Bengaziju namjerno zarazili više od četiri stotine libijske djece virusom HIV-a, nakon što je Libija nenadano odgodila 11. svibnja novi sudski proces do 13. lipnja. Libijski Vrhovni sud u prosincu prošle godine ukinuo je smrtne kazne bugarskim medicinskim sestrama i palestinskom liječniku na koje ih je osudio niži sud 2004. godine. Medicinske sestre i liječnik, koji se nalaze u zatvoru u Bengaziju od 1999. godine, optuženi su da su namjerno zarazili 426 djece virusom HIV-a, od kojih je pedesetak umrlo.

BEČ/PARIZ - Talijanski premijer Romano Prodi se sastaje s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuesselom, a iz Beča odmah putuje u posjet Francuskoj.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: ** 385 1 4808645

Fax: ** 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xkga ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙