FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 1. lipnja

ZAGREB, 1. lipnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 1. lipnja
ZAGREB, 1. lipnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 1. lipnja

OPATIJA - Sastanak na vrhu jugoistočne Europe o temi "Komunikacija nasljeđa: Nova vizija jugoistočne Europe" posvećen jačanju kulturne suradnje između zemalja u regiji. Summit će otvoriti predsjednik RH Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader, a pozvani su predsjednici Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske, te generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura, glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis i predstavnik Europske komisije (i 2. lipnja).

ZAGREB - Europska povjerenica za informacijsko društvo i medije Viviane Reding stiže u prvi službeni posjet Hrvatskoj. Sastanak s premijerom Ivom Sanaderom najavljen je za 13 sati, a nakon sastanka su moguće izjave za novinare. Povjerenica Reding održat će konferenciju za novinare u 18 sati u prostorijama Delegacije EK u Masarykovoj 1.

HELSINKI - Predsjednik Hrvatskog Sabora Vladimir Šeks i drugi sudionici talinske Europske konferencije predsjednika parlamenata pozvani su u Helsinki na svečanu sjednicu u povodu 100 godina demokracije u Finskoj, koja 1. srpnja ove godine preuzima predsjedanje Europskom unijom, a primit će ih i predsjednica Republike Finske Tarja Halonen.

BEČ - Ministri vanjskih poslova pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a (Sjedinjene Države, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija) i Njemačke razgovaraju u Beču o iranskoj nuklearnoj krizi. Ministri će razmotriti novi europski prijedlog za rješenje krize, koji obuhvaća političke i gospodarske mjere te suradnju u civilnom nuklearnom programu. Iran je ovoga tjedna izrazio spremnost da nastavi pregovore s Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom, no i dalje odbija prekinuti obogaćivanje urana.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Renata Tomašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Domagoj Janković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙