FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 8. lipnja

ZAGREB, 7. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 8. lipnja.
ZAGREB, 7. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 8. lipnja.

STOCKHOLM - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovat će u radu 6. europske ministarske konferencije o ravnopravnosti spolova. Konferencija europskih ministara nadležnih za ravnopravnost spolova održava se pod radnim nazivom "Ljudska prava i gospodarski izazovi u Europi - rodna jednakost", uz sudjelovanje vosokih dužnosnika zemalja članica EU-a i Vijeća Europe.

BRUXELLES - Počinje eksplanatorna faza screeninga za poglavlje zaštite potrošača i zdravlja. Analitički pregled za to poglavlje pregovora sastojat će se od izlaganja Europske komisije na temu sigurnosti potrošača, odnosno opće sigurnosti proizvoda, zaštite sigurnosti i zdravlja potrošača u slučajevima gdje se proizvodi čine drugačijima nego što jesu, te odgovornosti za neispravan proizvod. Govorit će se i o potrošačkim interesima - potrošačkim ugovorima, označavanju proizvoda, oglašavanju na daljinu, potrošačkim kreditima, oglašavanju koje dovodi u zabludu,

nepovoljnim trgovinskim praksama, paket aranžmanima, naknadi i pomoći putnicima u slučaju odgode putovanja, te administrativnim zabranama u svrhu zaštite potrošača.

LUXEMBOURG - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić predsjedavat će ministarskim sastankom o "Atenskom procesu". Osim zemalja članica EU-a i zemalja "Atenskog procesa", na sastanak su pozvani i promatrači iz Norveške, Ukrajine i Moldavije. "Atenski proces" je utemeljen potpisivanjem Ugovora o energetskoj zajednici 25. listopada 2005. godine u Ateni u koji su pored Hrvatske, koja sada predsjedava, uključene Rumunjska, Bugarska, Turska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija i UMNIK s ciljem ulaska u unutarnje energetsko tržište EU-a.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel: ** 385 1 4808645

Fax: ** 385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙