FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 24. svibnja

ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 24. svibnja
ZAGREB, 24. svibnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 24. svibnja

BRATISLAVA - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravi u radnom posjetu Slovačkoj gdje će se sastati s domaćinom, premijerom Mikulašom Dzurindom i predsjednikom države Ivanom Gašparovičem, a predviđen je i posjet Hrvatskom kulturnom centru u Devinskom Novom Selu. Tom bi prilikom premijer trebao svečano otkriti bistu Marka Marulića. Slovačka, članica EU od 1. svibnja 2004., redovito ističe punu potporu Hrvatskoj na putu u euroatlantske integracije. Dzurinda je Zagreb službeno posjetio u listopadu prošle godine i ponudio Hrvatskoj tim vrhunskih pregovarača za pomoć u pristupu EU.

LONDON - Politički direktori u ministarstvima vanjskih poslova pet stalnih članica Vijeća sigurnosti i Njemačke će na sastanku u Londonu razgovarati o iranskom nuklearnom programu.

WASHINGTON - Izraelski premijer Ehud Olmert nastavlja posjet Sjedinjenim Državama. Očekuje ga susret s američkim potpredsjednikom Dickom Cheneyjem i govor pred oba doma američkog Kongresa.

BRUXELLES - Potpisivanje ugovora o fuzijskom reaktoru Iteru, koji će biti smješten u Francuskoj. Ugovor potpisuju predstavnici EU-a, Rusije, Kine, Sjedinjenih Država Indije, Japana i Južne Koreje.

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 00385 1 4808 645

Fax. 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙