FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić odbacio optužbe o odgovornosti za nezakonitosti u PIK Vrbovcu

ZAGREB, 7. lipnja 2006. (Hina) - Bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić odbacio je danas kao neutemeljene optužbe iz dopunjene kaznene prijave protiv njega i još četvero osumnjičenih za navodne nezakonitosti u privatizaciji PIK Vrbovca.
ZAGREB, 7. lipnja 2006. (Hina) - Bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić odbacio je danas kao neutemeljene optužbe iz dopunjene kaznene prijave protiv njega i još četvero osumnjičenih za navodne nezakonitosti u privatizaciji PIK Vrbovca.

Pankretić u priopćenju za javnost od Hrvatskog sabora traži da mu pomogne da što prije povodom, kako kaže, neutemeljene dopune kaznene prijave da iskaz pred istražnim organima i skine ljagu sa svog imena.

Prema pisanju današnjeg Večernjeg lista, Općinsko državno odvjetništvo u Vrbovcu zatražit će od policije kriminalističku obradu bivšeg ministra poljoprivrede iz HSS-a Pankretića i još četvorice bivših članova Nadzornog i Upravnog odbora PIK-a. Njih je krajem svibnja u dopunjenoj kaznenoj prijavi 347 malih dioničara osumnjičilo za zloporabu položaja i ovlasti prilikom privatizacije PIK-a.

Kako piše Večernji list, mali dioničari tvrde da su opljačkani za najmanje osam milijuna eura jer PIK nije u Fond za privatizaciju uplaćivao novac koji su oni odvajali od plaća za dionice PIK-a. Zbog toga nisu stekli vlasništvo nad dionicama te su izgubili stečena prava glasovanja malih dioničara u Skupštini, a novac im nikad nije vraćen. Uz to, tisak navodi da su oštećeni i odlukom Skupštine PIK-a u svibnju 2002. o smanjenju vrijednosti dionice sa sto njemačkih maraka na samo 14 lipa.

Pankretića mali dioničari optužuju da je kao ministar i član Nadzornog odbora Fonda za privatizaciju omogućio takve nezakonitosti.

Pankretić, pak, tvrdi da je riječ o manipulacijama i lažnim prijavama kojima njega i HSS "žele posramiti upravo oni koji se ne mogu pomiriti s tim da je bivša Vlada sanirala sve gubitke bivših uprava i direktora te pripremila poduzeće za uspješnu privatizaciju". Kaže da u saniranju PIK-a ne postoji nikakva njegova odgovornost za obezvređivanje dionica i tvrdi da je odgovornost na upravi do 2000., a da je on zaslužan što PIK i danas radi. Uz to, bivši ministar poljoprivrede najavljuje da će tražiti pravnu zaštitu jer smatra da je riječ o lažnom prijavljivanju kaznenog djela što je po zakonu također kazneno djelo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙