FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba fotografija "Igre" Damila Kalogjere

ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Izložba fotografija "Igre" Damila Kalogjere, službenoga fotografa prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, otvorena je večeras u Parku skulptura Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).
ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Izložba fotografija "Igre" Damila Kalogjere, službenoga fotografa prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, otvorena je večeras u Parku skulptura Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

Ravnatelj i intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender otvorio je izložbu rekavši kako su autorski radovi Damila Kalogjere spomen na ono što se događalo prošle godine na Dubrovačkim ljetnim igrama, ali i jedinstvena pozivnica za ovogodišnje 57. Dubrovačke ljetne igre.

Budući da izložba, kako je rekao, prikazuje puninu festivalskoga života koji se događao na otvorenim dubrovačkim pozornicama, za njezino predstavljanje zagrebačkoj publici izabran je ambijentalni postav.

Prlender je najavio da će ove godine na Igrama nastupiti više od 2000 izvođača iz 20-ak zemalja koji će, kako je rekao, iznova oblikovati stvarni i imaginarni Grad u kojemu se ravnopravno i kreativno njeguju baština i recentni dosezi umjetničkoga stvaralaštva.

Posjetiteljima izložbe podijeljen je pretprogram 57. Dubrovačkih ljetnih igara iz kojega je Prlender u razgovoru s novinarima izdvojio u dramskome dijelu dvije premijere - Eshilovu "Orestiju" u režiji Ozrena Prohića i Aristofanove "Ptice" u režiji Paola Magellija.

Kad je pak riječ o glazbenom programu, Prlender je rekao da će biti 40-ak glazbenih događaja na kojima će ugledni domaći i inozemni glazbenici publici pružiti vrhunski umjetnički doživljaj.

Ipak, izdvojio je nastup Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu koji će izvesti baletnu fantaziju "Maestro" u dva čina na glazbu Borisa Papandopula, libreto Nedjeljka Fabrija i u koreografiji i režiji Ljiljane Gvozdenović, koja je postavljena u povodu 100. obljetnice rođenja jednog od najvećih hrvatskih skladatelja Borisa Papandopula.

Time, istaknuo je Prlender, želimo dati doprinos promociji hrvatske glazbe i njezinih velikana.

Izložba fotografija Damila Kalogjere u Parku skulptura Gliptoteke HAZU može se razgledati do 26. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙