FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o pelješkom mostu i priznanju Crne Gore

OSIJEK, 5. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesić izjavio je danas u Osijeku kako ne zna je li u sukobu s premijerom Ivom Sanaderom u vezi s izgradnjom mosta do Pelješca, kako se navodi u nekim medijima, ali da njih dvojica o tome imaju različito mišljenje.
OSIJEK, 5. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik RH Stjepan Mesić izjavio je danas u Osijeku kako ne zna je li u sukobu s premijerom Ivom Sanaderom u vezi s izgradnjom mosta do Pelješca, kako se navodi u nekim medijima, ali da njih dvojica o tome imaju različito mišljenje.

"Ne znam možemo li to nazvati sukobom, ali očito je da imamo različito mišljenje", rekao je Mesić u izjavi novinarima nakon svečane sjednice osječko-baranjske Županijske skupštine. Predsjednik Mesić je, na novinarski upit ima li u Hrvatskoj dovoljno sredstava za pelješki most i investicije u Slavoniji, kazao kako "treba vidjeti bilance je li moguće jedno i drugo".

"Uvijek sam se zalagao da struka kaže svoje, da se onda usporedi koja je korist i što će biti prioritet u razvoju Hrvatske, a onda neka se donese odluka", dodao je Mesić.

Zamoljen da odgovori treba li Hrvatska priznati Crnu Goru prije EU, te je li od Vlade dobio takav prijedlog, predsjednik Mesić je rekao da će takav prijedlog, kada dođe, prihvatiti, ocijenivši kako "Hrvatska vodi realnu politiku i priznaje realitete".

"Kao što smo tražili od drugih da priznaju realitete nastale kada je Hrvatska proglasila svoju samostalnost, to sada i drugi od nas očekuju", ocijenio je. Na upit novinara treba li Hrvatska, kao preduvjet za priznanje Crne Gore, postaviti pitanje naplate ratne štete za razaranja na dubrovačkom području, predsjednik Mesić je odgovorio kako je Hrvatska u sporu sa SiCG oko toga pitanja, a da će se ono "što se odnosi na Crnu Goru, rješavati s državom Crnom Gorom".

"Crna Gora je već donijela odluku o naknadi štete stočnom fondu u Konavlima, pa su dio svoje obveze izvršili, što Srbija još nije", dodao je Mesić.

Zamoljen da komentira dio Bubalova govora o tomu kako su neki zaboravili Slavoniju i Baranju, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks odgovorio je kako je, na poziv župana i predsjednika Županijske skupštine, kao gost došao na skupštinsku sjednicu, na kojoj se nazočnima kanio obratiti govorom, ali su mu, kako tvrdi, župan i predsjednik skupštine poručili da je za to prekasno, jer je protokol već određen, a njegov govor nije predviđen.

"Možda je to uistinu bilo prekasno jer sam nakon povratka iz Estonije i Finske odlučio doći na sjednicu, na kojoj sam u govoru kanio izraziti potporu županiji, koju će za dobre projekte imati i od Sabora", kazao je Šeks. Dodao je kako se u ovome mandatu, kao predsjednik Sabora i kao zastupnik, zauzimao upravo za takve projekte, pa je i pokrenuo osnivanje konzorcija slavonskih poduzeća koji će preuzeti izgradnju prometnog 5c koridora, jer nije "zaboravljao da je zastupnik grada Osijeka i Osječko-baranjske županije".

Odgovarajući Šeksu, župan Bubalo je rekao novinarima kako očekuje da "Šeks prijeđe s riječi na djela", a da je protokolom, kao i prethodnih godina, predviđeno da se skupu obrati najviše rangirani dužnosnik, zahvalivši predsjedniku Mesiću na održanom govoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙