FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 4. lipnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 4. lipnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

KANDAHAR - Najmanje su četiri osobe poginule u nedjelju u Kandaharu kada je talibanski atentator samoubojica izveo napad na pokrajinskog guvernera koji je putovao s konvojem kanadskih vojnika. Guverner Assadullah Khalid je preživio napad izveden u središtu grada, a glasnogovornik NATO-a u Afganistanu rekao je kako među kanadskim vojnicima nema poginulih ni ranjenih. "Meta napada je bio guverner", kazao je Khalidov glasnogovornik, dodavši da su u napadu četiri osobe poginule, a 13 ih je ranjeno. Identitet samoubojice nije poznat, ali su u posljednjih nekoliko dana talibanski pobunjenici izveli nekoliko samoubilačkih napada u Kandaharu.

TEL AVIV - Izraelski premijer Ehud Olmert trebao bi se u nedjelju u Šarm el Šeiku sastati s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom s kojim će razgovarati o oživljavanju mirovnog procesa s Palestincima. Izraelski je radio objavio da će Olmert obavijestiti Mubaraka o "promjeni" svog plana o povlačenju izraelskih postrojbi i naseljenika sa Zapadne obale te da će tražiti potporu egipatskog čelnika za svoju inicijativu. Očekuje se da će Mubarak pokušati uvjeriti Olmerta da se sastane s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. Iako je Izrael prekinuo diplomatske i političke kontakte s Palestinskom samoupravom nakon što je radikalni pokret Hamas pobijedio u siječnju na parlamentarnim izborima, Olmert je u četvrtak izjavio da se planira s Abasom sastati krajem lipnja.

PEKING - Sedamnaesta obljetnica masakra na trgu Tiananmen, Trgu nebeskog mira, gdje su kineske vlasti nasilno ugušile pobunu studenata, i ove će godine proći tiho bez ikakvog prostora u medijima i uz strog nadzor nad disidentima i članovima obitelji žrtava koji taj datum žele obilježiti na svoj način. Oko trga je primijećen povećani broj policijskih vozila, piše agencija AFP. Prema izvješću gradskih vlasti Pekinga od 30. lipnja 1989. godine na Tiananmenu je poginulo "desetak vojnika, a 6.000 pripadnika snaga reda je bilo ranjeno, dok je među civilima bilo 3.000 ranjenih, a više od 200 poginulih, među kojima je bilo 36 studenata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙