FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrenuta istraga protiv skupine osumnjičene za pljačke i ubojstva

ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Istražni sudac zagrebačkogŽupanijskog suda Ratko Šćekić pokrenuo je istragu protiv sedmoriceosumnjičene za niz razbojstava u banakama i poštama te krvavu pljačkuFine u kojoj su u rujnu prošle godine ubijena dvojica zaštitara.
ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić pokrenuo je istragu protiv sedmorice osumnjičene za niz razbojstava u banakama i poštama te krvavu pljačku Fine u kojoj su u rujnu prošle godine ubijena dvojica zaštitara.

Osumnjičenima koje je policija jučer privela na Županijski sud Šćekić je nakon današnjeg ispitivanja odredio jednomjesečni pritvor.

"Pritvor je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenih djela te posebno teških okolnosti pod kojima su izvršena", izjavio je Šćekić Hini. Dodao je da su se svi osumnjičenici branili šutnjom. Dvojica su, međutim, porekli zločine koji im se stavljaju na teret, no nisu željeli iznosili obranu ili odgovarati na pitanja.

Od sedmorice osumnjičenih pripadnika skupine jedan je i dalje u bijegu, a drugi je zbog ranijeg razbojstva u poštansku poslovnicu pritvoren u remetinečkom zatvoru.

Osim za najkrvaviju pljačku u zagrebačkoj povijesti kada je iz Fine u Zvonimirovoj ulici ukradeno 1,8 milijuna kuna, pripadnici skupine sumnjiče se i za pljačku Zagrebačke banke na Drvinju u listopadu prošle godine kada je teško ranjen građanin koji je pokušao spriječiti bijeg razbojnika.

Skupina se tereti i za udruživanje te pripremu novih razbojstava u novčarske institucije, ilegalnu nabavu oružja i automobila.

Zadovoljstvo zbog uhićenja izrazio je danas predsjednik Uprave Fine Zoran Maksić. On je u priopćenju zahvalio svim djelatnicima MUP-a koji su radili na rasvjetljavanju okrutnog zločina u poslovnici u Zvonimirovoj i "počinitelje priveli ruci pravde".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙