FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor izglasavanjem raspravljenih točaka završio ovotjedni rad

ZAGREB, 2. lipnja (Hina) - Hrvatski sabor danas je prihvatio niz izvješća, među kojima i ona o radu ureda Pučkog pravobranitelja i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u prošloj godini.
ZAGREB, 2. lipnja (Hina) - Hrvatski sabor danas je prihvatio niz izvješća, među kojima i ona o radu ureda Pučkog pravobranitelja i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u prošloj godini.

Zastupnici su većinom glasova prihvatili i Izvješće o sudjelovanju pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu u prošloj godini, te Izvješće o provedbi plana razminiranja državnog prostora i utrošenim financijskim sredstvima u 2005.

Saborska većina pritom je odbila predloženi zaključak Davorka Vidovića (SDP) da Sabor obveže Vladu da u pripremi državnog proračuna za 2007. i iduće godine osigura 0,5 posto proračunskih sredstava za razminiranje sve dok cijela Hrvatska ne bude očišćena od mina.

Prihvaćeno je Izvješće o radu Agencije za telekomunikacije, a odbijen je prijedlog HSP-a da se Agenciju obveže da tvrtku Iskon proglasi operatorom sa značajnom tržišnom snagom, nakon što ju preuzme HT. O tom se prijedlogu HSP-a negativno očitovao i predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina, ističući da "prijedlog ni sadržajno ni vremenski nije u vezi s predmetnim Izvješćem".

Zastupnici su prihvatili i izvješća o radu Vijeća za poštanske usluge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti - sva za 2005.

Sabor je potvrdio ugovor između zemalja jugoistočne Europe i EU o stvaranju regionalnog tržišta i jedinstvenih mehanizama prijenosa plina i električne energije. Taj je ugovor Sabor potvrdio 'običnom' većinom, odbivši argumente HSP-a da je riječ o ugovoru kojim se na zajednička regulatorna tijela prenosi dio državnog suvereniteta te da je stoga potrebna dvotrećinska većina.

Potvrđen je Ugovor o osnivanju Europskog laboratorija molekularne biologije.

Zastupnici su u drugo saborsko čitanje uputili predložene zakone o Zakladi hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, o Fondu za stipendiranje branitelja i djece branitelja, te o proglašenju parka prirode Lastovsko otočje.

Sabor je odgodio za danas najavljeno glasovanje o izmjenama Kaznenog zakona budući da je Klub HDZ-a zatražio još vremena za konzultacije o podnesenim amandmanima.

U dnevni red 20. sjednice uvršteno je nekoliko novih točaka, među kojima i konačni prijedlog Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, te prijedlog Nacionalne strategije razvitka zdravstva od 2006. do 2011. koji je prošao prethodno čitanje u Saboru.

Prije nego je zaključio današnje zasjedanje, predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavio je da će se, zbog obimnog dnevnog reda, sjednica idući tjedan nastaviti u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙