FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VAŽNA OBAVIJEST: ISPRAVAK VIJESTI HNA 4926: "Francuska podržava..."

ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u vijest HNA 4926: "Francuska podržava..." i u pretposljednjem odjeljku koji počinje riječima: "Osim toga je najavila..." umjesto "turizma" napišu ispravno "terorizma".

Ispravak vijesti br. 4926

Francuska podržava ulazak Hrvatske u članstvo EU-a

ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u vijest HNA 4926: "Francuska podržava..." i u pretposljednjem odjeljku koji počinje riječima: "Osim toga je najavila..." umjesto "turizma" napišu ispravno "terorizma".

ISPRAVNO ta rečenica glasi: "Osim toga je najavila da će uskoro biti potpisani bilateralni ugovori o policijskoj suradnji i civilnoj zaštiti koji će pridonjeti suradnji u borbi protiv međunarodnog TERORIZMA."

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti:

Francuska podržava ulazak Hrvatske u članstvo EU-a

ZAGREB, 2. lipnja 2006. (Hina) - Francuska podržava ulazak Hrvatske u članstvo Europske unije i smatra da je Zagreb napravio veliki napredak na tom putu što je važno ne samo za RH nego i za cijelu regiju, izjavila je u petak u Zagrebu francuska ministrica za europske poslove Catherine Colonna nakon razgovora s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović.

"Hrvatska je napravila puno proteklih godina na putu prema Europskoj uniji i to je vrlo važno za vašu zemlju, ali i za cijelu regiju", rekla je Colonna u izjavi za novinare nakon susreta istaknuvši da je RH dobar primjer za ostale zemlje u regiji.

"... Mi ćemo joj pomoći kroz bilateralne odnose i u europskom okviru da dobro provede proces pristupnih pregovora", istaknula je.

Ona je kazala da tempo pregovora između Zagreba i Bruxellesa ovisi o tome kako će Hrvatska provoditi reforme i ispunjavati zadane kriterije.

Ministrica Grabar-Kitarović zahvalila je Francuskoj na dosadašnjoj pomoći i potpori, posebice u institucionalnim reformama i pripremama za članstvo, kao i u samom procesu pregovora.

"Hrvatska pridaje iznimnu važnost razvoju odnosa s Francuskom i doista želimo da se oni razvijaju i produbljuju u svim područjima, od političkih odnosa i razmjena dužnosnika do gospodarskih, kulturnih odnosa, do isto tako odnosa i suradnje u području unutarnjih poslova, reforme pravosuđa, izgradnje institucija u Hrvatskoj i slično", rekla je Grabar-Kitarović u izjavi za novinare.

Prioritetno područje je, nastavila je ona, gospodarska suradnja gdje postoji puno prostora za daljnje širenje i produbljivanje. Robna razmjena između Hrvatske i Francuske prošlo godine je iznosila 974 milijuna dolara, od toga je za RH deficit 578 milijuna dolara.

Ministrice su se složile da treba pojačati gospodarsku suradnju, kao i poticati francuska ulaganja u Hrvatsku.

Grabar-Kitarović je istaknula dobru suradnju na području obrane i reforme hrvatske vojske i rekla da je uspostavljena dugoročna vojno-tehnička suradnja u području modernih telekomunikacijskih sustava - projekt vrijedan 27 milijuna eura.

Osim toga je najavila da će uskoro biti potpisani bilateralni ugovori o policijskoj suradnji i civilnoj zaštiti koji će pridonjeti suradnji u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Francusku ministricu za europske poslove također će primiti predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙