FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: Županijska skupština o gospodarstvu

VINKOVCI, 1. lipnja 2006. (Hina) - U vukovarsko-srijemskom gospodarstvu unatrag nekoliko godina zaustavljeni su negativni trendovi te se uočavaju blagi pozitivni pomaci, zaključeno je na današnjoj tematskoj sjednici Županijske skupštine o stanju u gospodarstvu.
VINKOVCI, 1. lipnja 2006. (Hina) - U vukovarsko-srijemskom gospodarstvu unatrag nekoliko godina zaustavljeni su negativni trendovi te se uočavaju blagi pozitivni pomaci, zaključeno je na današnjoj tematskoj sjednici Županijske skupštine o stanju u gospodarstvu.

Ti blagi pozitivni pomaci, međutim, još uvijek nisu na razini koja bi omogućila značajnije pomake u razvoju županije, rečeno je na sjednici.

Po riječima župana Bože Galića, iako Vukovarsko-srijemska županija raspolaže golemim gospodarskim potencijalima, trenutačno je nezaposleno čak 19.500 građana dok stopa nezaposlenosti u županiji iznosi visokih 30 posto.

U strukturi dobiti Republike Hrvatske Vukovarsko-srijemska županija sudjeluje s jedan posto, u gubicima s nešto više od jedan posto, dok u strukturi nezaposlenih sudjeluje s oko 6 posto, naveo je župan Galić. Dodao je kako su im planovi da se do 2010. broj nezaposlenih smanji na 15.000, a stopa nezaposlenosti snizi s 30 na 20 posto.

Najavio je za jesen reviziju Regionalnog operativnog plana (ROP) Vukovarsko-srijemske županije te jaču podršku malim poduzetnicima i razvoju zona maloga gospodarstva.

Kao jedan od najznačajnih projekata koji bi uvelike potpomogao razvoj vukovarsko-srijemskog gospodarstva Galić je naveo višenamjenski kanal Dunav-Sava na kojemu bi, prema najavama pojedinih ministara, radovi trebali početi još za mandata sadašnje vlade.

"Razočaran sam onima koji se protive gradnji toga kanala jer je to velika prilika za razvoj Vukovarsko-srijemske županije", poručio je župan Galić.

Rezultate poslovanja županijskog gospodarstva vijećnicima je predstavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj županije Nenad Jerković rekavši kako gospodarstvo Županije unatrag nekoliko godina ostvaruje prosječan prihod u iznosu 6,5 milijardi kuna, što je svega 1,4 posto ukupnog prihoda RH.

Kazao je da je od 1998. do 2006. godine kroz osam kreditnih linija, u suradnji s poslovnim bankama, županija pomogla realizaciju 550 poduzetničkih kredita, u iznosu od preko 260 milijuna kuna, čime je uposleno oko 2000 radnika.

Tematskoj sjednici Županijske skupštine nazočni su bili i predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća županije, HGK-Županijske komore Vukovar te direktori najznačajnijih poduzeća u županiji koji su izložili svoje poglede na stanje i mogućnosti oporavka gospodarstva u županiji.

Sjednica je završena bez zaključaka uz napomenu da će se oni uobličiti naknadno te će njihovo prihvaćanje biti predloženo na idućoj, redovnoj sjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙