FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 29. svibnja

ZAGREB, 29. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 29. svibnja.
ZAGREB, 29. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 29. svibnja.

ŠIBENIK - U organizaciji Zajednice obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore (HGK) i tvrtke Tehno-Ing održava se međunarodni stručni skup "Obnovljivi izvori energije u Republici Hrvatskoj". Na skupu će se raspravljati o obnovljivim izvorima energije u vezi s energetskom strategijom Hrvatske, usklađenosti važeće regulative u tom području s regulativom Europske unije, dosadašnjim iskustvima u primjeni obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj i sl. (10,00 sati) U sklopu skupa održat će se i konferencija za novinare, na kojoj će uz predstavnike HGK sudjelovati i čelni ljudi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatske elektroprivrede te Končar Elektroindustrije. (12,30 sati, Hotel Solaris).

ZAGREB - Predstavnici talijanskog Veleposlanstva u Zagrebu, Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ICE), Talijanskog instituta za kulturu i Savjetodavnog odbora talijanskog poduzetništva u Hrvatskoj najavit će na konferenciji za novinare manifestaciju "Talijanski festival: tehnologija sa stilom". Festival će se održati u Zagrebu od 1. do 4. lipnja, a cilj te manifestacije je predstavljanje talijanskog proizvodnog sustava, odnosno njegovih industrijskih dostignuća, tehnologije i dizajna. Tijekom Festivala održavat će se bilateralni susreti hrvatskih i talijanskih gospodarstvenika, seminari, okrugli stolovi i sl., kao i niz kulturno-umjetničkih događanja. (12 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg)

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvom tromjesečju ove godine održano ukupno 990 poslovnih skupova, sa više od 100 tisuća sudionika, a ukupni promet od poslovnih skupova u prva tri ovogodišnja mjeseca iznosio je 31,9 milijuna kuna. Od ukupnog broja poslovnih skupova održanih u razdoblju od siječnja do ožujku ove godine 396 ili 40 posto skupova bilo s noćenjima, ukupno 49,3 tisuća, a 594 ili 60 posto skupova bez noćenja, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Među sudionicima sa od oko 94 posto prevladavaju domaći, dok je stranaca bilo nešto više od šest tisuća. Svi poslovni skupovi održani u prva tri mjeseca ove godine 'trajali ' su ukupno 1.966 dana. Po vrstama skupova najviše je bilo kongresa, 443, postom korporacijskih sastanaka, 379.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙