FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 29. svibnja

ZAGREB, 28. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 29. svibnja.
ZAGREB, 28. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 29. svibnja.

TALLINN - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks stiže u glavni grad Estonije gdje će od utorka sudjelovati u radu dvodnevne Europske konferencije predsjednika parlamenata država članica Vijeća Europe sazvane na teme "Povezivanje putem parlamentarne diplomacije" i "Uloga parlamenata u promicanju pluralističke demokracije u zemlji i inozemstvu".

BRUXELLES - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović i ministar obrane Berislav Rončević na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) i Hrvatske izvijestit će o provedbi Godišnjeg nacionalnog programa za 2005./2006., a tim će sastankom završiti četvrti godišnji ciklus Akcijskog plana za članstvo (MAP).

SOFIJA - Predsjednik SDP-a Ivica Račan i član Izvršnog odbora te stranke Zoran Milanović sudjeluju u radu dvodnevne konferencije europskih socijalista na temu "Europska unija i Balkan: razvitak naprednog programa pridruživanja" koja okuplja socijaldemokratske premijere, ministre i vođe stranaka iz zemalja regije, Europske unije te predstavnike Europskih socijalista u Europskom parlamentu.

BRUXELLES - Visoki predstavnik Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana primit će Mila Đukanovića, premijera Crne Gore čiji su se građani 21. svibnja referendumom izjasnili za neovisnost i razdruživanje od Srbije. Đukanovićev posjet Bruxellesu prvi je nakon referenduma.

BEOGRAD - Povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn stiže u dvodnevni posjet Beogradu gdje će razgovarati o rezultatima referenduma u Crnoj Gori, pregovorima o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i budućem statusu Kosova. Rehn bi prije polaska u Beograd trebao u Bruxellesu razgovarati s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

BAGDAD - Zakazano novo ročište u sudskom procesu protiv bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina i sedam njegovih bliskih suradnika za zločine protiv čovječnosti.

LJUBLJANA - Slovenski parlament održat će na zahtjev opozicije izvanrednu sjednicu o planiranoj gradnji dvaju terminala za tekući plin blizu Trsta. Opozicija tvrdi da je vlada prekasno reagirala na projekte koji bi imali negativne ekološke utjecaje i u Sloveniji budući da bi terminali bili smješteni u neposrednoj blizini granice.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Ružica Belac

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Renata Tomašević

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙