FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 28. svibnja 2006. (Hina) - Preged vijesti iz svijeta do 9,30 sati:
ZAGREB, 28. svibnja 2006. (Hina) - Preged vijesti iz svijeta do 9,30 sati:

WASHINGTON/SYDNEY - Potres jačine 6.7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici zabilježen je u nedjelju na otočju Tonga u Tihom oceanu, dok je potres jačine 6,2 stupnja, također po Richterovoj ljestvici, pogodio Papuu Novu Gvineju, javio je France Presse. Zasad nije poznato je li bilo žrtava u materijalne štete na otočju Tonga, priopćila je američka vlada. Epicentar potresa zabilježen je u moru 143 kilometra sjeverno od Nukualofe, glavnog grada tog polinezijskog arhipelaga.

ZAGREB - Najmanje 3.340 ljudi izgubilo je živo u katastrofalnom potresu koji je pogodio u subotu ujutro indonezijski otok Javu, priopćili su u nedjelju vladini dužnosnici u Džakarti a prenosi France Presse. Sjedinjene Države, kao i brojne druge zemlje, odlučile su izdvojiti pomoć za žrtve potresa. "Kroz financijsku i materijalnu potporu SAD će pomoći Indoneziji... i spremni smo pružiti dodatnu pomoć", rekao je američki predsjednik George W. Bush. Administracija je prvotno priopćila da je izdvojila 500.000 dolara pomoći, ali je povećala taj iznos na 2,5 milijuna dolara u subotu navečer, javlja AP. Kina je također ponudila svoju pomoć u iznosu od dva milijuna dolara i obećala je i svaku drugu potrebnu pomoć.

TEL AVIV - Rakete ispaljene iz Libanona pale su u vojnu bazu nedaleko od sjeverne granice Izraela u nedjelju rano ujutro i pritom je lakše ranjen jedan vojnik, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za taj napad u kojem je počinjena materijalna šeta. Proiranski Hezbollah obično je preuzimao odgovornost za takve napade na Izrael. Izraelska vojska je priopćila da Izrael smatra odgovornom libanonsku vladu za svaki napad izvršen s njezinog teritorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙