FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promaknuća i odlikovanja pripadnicima Oružanih snaga

ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić uručio je u petak na svečanoj ceremoniji promaknuća, odlikovanja i pohvale časnicima Oružanih snaga.
ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić uručio je u petak na svečanoj ceremoniji promaknuća, odlikovanja i pohvale časnicima Oružanih snaga.

Čestitajući promaknutima Mesić je rekao da s novim činovima preuzimaju i dodatnu obvezu da tako nastave i dalje.

proteklih 15 godina Oružane snage prošle su sve moguće mijene. Od praktički ničega u vrijeme postrojavanja u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici 1991., kroz mukotrpni put opremanja i obučavanja u prvim godinama agresije, kroz uspjehe u Domovinskom ratu do pobjedonosnog završetka na dobrobit naše Domovine, naglasio je Mesić.

Nakon rata, a osobito posljednjih godina uspješno smo transformirali i racionalizirali veliki sustav prikladan za rat, ali neprikladan za mir i za suvremene zadaće koje stoje pred hrvatskim Oružanim snagama. Svi moramo biti ponosni na činjenicu da smo u samo 15 godina, skoro od nule, došli do praga punopravnog uključenja u Euroatlanske integracije, istaknuo je Mesić.

Zahvalivši u ime promaknutih nagrađenih i pohvaljenih časnika, načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić je rekao da je u svim postrojbama u tijeku proslava 15. obljetnice osnutka OS RH. Ovdje nazočni časnici i jedna časnica, pukovnica Mirjam Antolić, sudjelovali su u obrani i oslobađanju naše Domovine, izgradnji vojske kao i procesu smanjenja i transformacije prema političkim ciljevima Hrvatske na putu u EU-u i NATO, naglasio je je Lucić.

U povodu 15. obljetnice Dana Oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske (28. svibnja), Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga je na temelju prijedloga načelnika Glavnog stožera i ministra obrane promaknuo 631 pripadnika OSRH. U povodu 15. obljetnice OSRH Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik odlikovao je i pohvalio brojne hrvatske ratne postrojbe, zapovjedništva i stožere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙