FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 24. svibnja

ZAGREB, 23. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. svibnja.
ZAGREB, 23. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. svibnja.

ZAGREB - U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva bit će održana prezentacija sektorskih analiza u sklopu projekta 'Razvitak poslovne i investicijske klime u Hrvatskoj', u sklopu programa CARDS 2002. Na prezentaciji će biti predstavljene analize desetak gospodarskih sektora, odnosno izravnih ulaganja u te sektore. Prezentaciju će otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (11 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva-Kino dvorana, Ulica grada Vukovara 78.).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se 5. susret trgovaca HOK-a. Glavne teme su aktualno stanje hrvatske trgovine i perspektive njezina razvoja te siva ekonomija i nelojalna konkurencija u trgovini. Procjenjuje se da se oko 30 posto trgovanja odvija u sivoj zoni, odnosno, mimo poreznog sustava, čime se znatno oštećuje državni proračun i umanjuje konkurentnost gospodarskih subjekata. Skup će okupit 200-injak trgovaca iz svih županija, predstavnike trgovačkih udruga, Državnog inspektorata, trgovačkih lanaca i tvrtki (10 sati, Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49).

ZAGREB - Potpisivanjem Statuta i izborom Predsjedništva osniva se Mađarsko-hrvatska trgovinska i industrijska komora. Cilj komore je zastupanje interesa tvrtki u mađarskom vlasništvu u Hrvatskoj i hrvatskih tvrtki koje imaju poslovne veze s mađarskim tvrtkama. U povodu osnivanja, čelnici komore održat će i konferenciju za novinare (Hotel Westin, Kršnjavog 1 u 9 sati osnivanje komore, u 10 sati tiskovna konferencija).

ZAGREB - Gospodarsko izaslanstvo Španjolske razgovarat će u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva o hrvatsko-španjolskoj gospodarskoj suradnji. Nakon sastanka najavljene su izjave ministra Branka Vukelića i državnog tajnika za turizam i trgovinu Španjolske Pedra Meije Gomeza. (Ulica grada Vukovara 78 - konferencijska dvorana u ministrovom kabinetu u 12,30 sati).

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u travnju ove godine manja za 3,2 posto u odnosu na travanj prošle godine, a u razdoblju od siječnja do travnja ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine veća je za 3,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Statistika, nakon dvanaest mjeseci rasta industrijske proizvodnje u jednom mjesecu u odnosu na isti mjesec godinu prije, bilježi pad industrijske proizvodnje u travnju ove godine u odnosu na isti mjesec lani. Pritom treba imati u vidu i činjenicu da su uskrsni blagdani ove godine bili u travnju, dok su prošle godine bili u ožujku. Na pad industrijske proizvodnje u travnju ove u odnosu na isti mjesec lani utjecao je pad proizvodnje od 4,9 posto u prerađivačkoj industriji, koja u ukupnoj industrijskoj proizvodnji ima najznačajniji udio (više od 80 posto).

ZAGREB - Ukupna zaračunata bruto premija 23 hrvatska osiguravatelja iznosila je na kraju travanja ove godine nešto manje od 2,8 milijardi kuna i bila je je za 28,7 posto, odnosno 627,3 milijuna kuna veća u odnosu na stanje s kraja ožujka ove godine, objavila je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa). Od ukupnog iznosa bruto premija iz prva četiri mjeseca ove godine na neživotna osiguranja odnosi se gotovo 2,15 milijardi kuna ili 27,9 posto više nego krajem prvog tromjesečja ove godine, a na životna 657,39 milijuna kuna ili 31,6 posto više.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙