FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 23. svibnja

ZAGREB, 23. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 23. svibnja.
ZAGREB, 23. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 23. svibnja.

ZAGREB - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatske vode te otočke općine i komunalna poduzeća potpisat će ugovore o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina na otocima. Ugovorima se osigurava 106,4 milijuna kuna za projekte vodoopskrbe i odvodnje na otocima. Od toga je za vodoopskrbu predviđeno 41,7 milijuna kuna, a za odvodnju 64,7 milijuna. Ministarstvo sudjeluje se 63,7 milijuna kuna, Hrvatske vode sa 18 milijuna kuna, a jedinice lokalne samouprave i komunalna poduzeća sa 24,7 milijuna kuna. (11 sati, Prisavlje 14).

ZAGREB - Po završetku 5. sjednice Mješovite komisije za gospodarsku suradnju Hrvatske i Bugarske, voditelji hrvatske i bugarske delegacije predstavit će zaključke i rezultate sjednice. Na dnevnom redu su mogućnosti razvoja i unapređenja gospodarske suradnje između dviju zemalja. Teme susreta su i poticanje ulaganja te bolje korištenje gospodarskih, trgovinskih i industrijskih kapaciteta Hrvatske i Bugarske kao i o perspektiva CEFTA-e (11.15 sati, Avenija Vukovar 78).

ZAGREB - Zagrebačka županija i trgovačka kuća Mercator-H potpisat će sporazum o suradnji u prodaji proizvoda robnih marki i regionalnih prehrambenih proizvoda Zagrebačke županije. Održat će se i predstavljanje županijskih robnih marki (12 sati, Mercator Centar Zagreb, Vukovarska 269b).

ZAGREB - Udruženje BSA (Business Software Alliance) predstavit će na konferenciji za novinare rezultate globalne studije o stopama softverskog piratstva, odnosno neovlaštenog korištenja i raspačavanja računalnih programa. Posebno će biti predstavljeno stanje i stope softverskog piratstva u Hrvatskoj i regiji (11 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Uz nastavak snažnog rasta plasmana banaka u Hrvatskoj bilježi se ubrzanje plasmana poduzećima, pa su nakon dužeg vremena izjednačene godišnje stope porasta plasmana stanovništvu i trgovačkim društvima koje krajem ožujka ove godine iznose oko 23 posto. Ukupni plasmani banaka nebankarskom sektoru na kraju ožujka iznosili 156,6 milijardi kuna, uz godišnju stopu rasta, ako se isključi utjecaj tečaja, od 23,4 posto, podaci su iz najnovijeg Biltena Hrvatske narodne banke. Takav je rast plasmana uglavnom rezultat nastavka ubrzanog rasta plasmana sektoru poduzeća, kod kojih se bilježi godišnja stopa rasta od 22,7 posto. Ukupni krediti stanovništvu na kraju ožujka iznosili su 81,4 milijarde kuna, što je za 15 milijardi kuna više nego prije godinu dana.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙