FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mepas objavio ponudu za preuzimanje dionica Koestlina

ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) - Mepas objavio ponudu za preuzimanje dionica Koestlina
ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) - Mepas objavio ponudu za preuzimanje dionica Koestlina

HINA - Financijski servis

Tvrtka Mepas d.o.o., sa sjedištem u Širokom Brijegu u BiH, objavila je u dnevnom tisku ponudu za preuzimanje preostalih dionica bjelovarske tvornice keksa i vafla Koestlin, navodi se u priopćenju koje prenosi Varaždinska burza.

Mepas posjeduje 114.025 redovnih dionica Koestlina, nominalne vrijednosti 700 kuna svaka, što predstavlja 87,53 posto udjela u temeljnom kapitalu Koestlina.

Temeljni kapital Koestlina iznosi 91.193.200 kuna i podijeljen je na 130.276 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 700 kuna.

Za svaku dionicu koja udovoljava uvjetima ponude i koja je u cijelosti otplaćena prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP), Mepas se obvezuje platiti 509 kuna, a isti iznos umanjen za iznos obveze prema HFP-u platit će i za neotplaćene dionice.

U ponudi Mepas navodi kako je razlog preuzimanja preostalih dionica Koestlina daljnje financijsko i organizacijsko konsolidiranje društva. Osim toga, planira dodatno razvijati i jačati poslovnu poziciju tvrtke i korištenje njenih kapaciteta, razvijati i unaprijediti poslovanje tvrtke te poboljšati kvalitetu i asortiman proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙