FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 19. svibnja

ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 19. svibnja.
ZAGREB, 18. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 19. svibnja.

ZAGREB - Poslovodstvo Partner banke, koja obilježava 15. godišnjicu poslovanja, na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za prva tri mjeseca te najaviti planove za naredno razdoblje (11,00 sati, Partner banka, Vončinina 2/1).

ZAGREB - Predstavljanje prva stručne knjige o mystery shoppingu pod nazivom "Measuring Menagement and The Moment of Truth" (Mjerenje menadžmenta i trenutka istine), autorica Kristine Horbec i Veronike Karisson. Knjiga obrađuje teme vezane uz mystery shopping, kao metode za mjerenje kvalitete usluge pomoću tajnih kupaca. U knjizi autorice prikazuju kako pripremiti, razviti i provesti mystery shopping te na najbolji način iskoristiti njegove rezultate (15,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hrvatski robni izvoz u prvom tromjesečju ove godine bio je veći za 388 milijuna američkih dolara nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a na taj je porast najviše utjecao povećani izvoz brodova, naftnih derivata te hrane i pića. Istodobno je uvoz povećan za 672 milijuna USD, čemu je pak najviše doprinijela povećana vrijednost kod uvoza sirove nafte i zemnog plina, potom koksa i naftnih derivata, zatim motornih vozila te strojeva i uređaja. Ukupno je u prva tri mjeseca ove godine iz Hrvatske izvezeno roba u vrijednosti od 2,35 milijardi dolara, što predstavlja porast od 19,8 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Robni je uvoz pak u prvom tromjesečju ove godine iznosio 4,73 milijarde dolara ili 16,5 posto više nego u istom razdoblju 2005.

ZAGREB - Nastavlja se trend pada vrijednosti građevinskih radova koje hrvatske tvrtke izvode u inozemstvu. Hrvatske građevinske tvrtke u inozemstvu su u 2005. godini obavile radova u vrijednosti od 822,5 milijuna kuna, što je za 14,7 posto manja vrijednost nego u godini prije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Istodobno je vrijednost ugovorenih radova domaćih građevinara za izvođenje na gradilištima u inozemstvu u prošloj godini iznosila 802,2 milijuna kuna, od čega nešto više od 37 posto otpada na zgrade, a oko 63 posto na ostale građevine. To je pak 25,2 posto posto manja vrijednost novih narudžbi u odnosu na 2004. godinu. Najviše su radova, čak 80 posto, i to u vrijednosti od 658,3 milijuna kuna, hrvatske građevinske tvrtke u 2005. obavile u Njemačkoj.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙