FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Opatiji počela Konferencija medicinskih sestara

OPATIJA, 18. svibnja 2006. (Hina) - U Opatiji je danas počela Konferencija medicinskih sestara Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Sestrinstvo, sigurnost i prava pacijenata".
OPATIJA, 18. svibnja 2006. (Hina) - U Opatiji je danas počela Konferencija medicinskih sestara Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Sestrinstvo, sigurnost i prava pacijenata".

Na skupu, koji završava u subotu, sudjeluje oko 170 medicinskih sestara i drugih stručnjaka.

Biserka Sedić sa Zdravstvenog veleučilišta u uvodu je, govoreći o sestrinskom obrazovanju i njegovu utjecaju na prava i sigurnost pacijenta, istaknula da su ove godine prvi put upisane polaznice trogodišnjega dodiplomskog studija menadžmenta u sestrinstvu, a da se pripremaju programi studija sestrinstva u javnom zdravstvu te psihijatrijskog i kliničkog sestrinstva.

Viša razina naobrazbe i znanja, kazala je, ne pridonosi samo sigurnosti pacijenata nego omogućuje sestri da im pomaže pri ostvarivanju prava kao njihova svojevrsna odvjetnica, istaknula je Sedić. Upozorila je da se smanjuje briga za prevenciju bolesti u Hrvatskoj, ali i zaključila da se u sadašnjim okolnostima ne može dostatno izdvajati za brigu o bolesnima te za ulaganje u zdravstvo radi prevencije.

U plenarnom dijelu konferencije govorit će se o sestrinskom obrazovanju, sigurnosti pacijenata u suvremenoj zdravstvenoj njezi i pravima pacijenata, a gosti iz Slovenije i BiH predstavit će sestrinski sustav u svojim zemljama.

U drugom dijelu skupa radit će se u dvjema radionicama, a teme su prava i sigurnost pacijenata te specifični načini stvaranja sigurne okoline za pojedine skupine bolesnika.

Konferenciju je priredilo Zdravstveno veleučilište iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙