FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 17. svibnja

ZAGREB, 16. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 17. svibnja.
ZAGREB, 16. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 17. svibnja.

ZAGREB - Raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem te rješavanje problematike privatnog neobrađenog poljoprivrednog zemljišta bit će teme sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića i hrvatskih župana. (13,00 sati, Ministrstvo, Vukovarska 78).

ZAGREB - Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisat će ugovor o provedbi projekta obnovljivih izvora energije. Ugovor se odnosi na dio darovnice Zaklade Globalnog fonda za zaštitu okoliša koja je 2005. Hrvatskoj darovala 5,5 milijuna američkih dolara za financiranje provedbe Projekta obnovljivih izvora energije (HBOR. Strossmayerov trg 9 u 11 sati).

ZAGREB - Vijeće Udruženja za telekomunikacije Hrvatske gospodarske komore na svojoj će sjednici raspravljati o najavi preuzimanja Iskon Interneta od strane T-HT-a te utjecaju te akvizicije na razvoj i liberalizaciju hrvatskog telekomunikacijskog tržišta. Nakon sjednice bit će održana konferencija za novinare (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Tvornica šećera Viro i treći najveći proizvođač šećera u Njemačkoj, tvrtka Pfeifer & Langen potpisat će ugovor o strateškoj suradnji (10,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici Generali Holdinga, Generali osiguranja i Libertas osiguranja na konferenciji za novinare govorit će o preuzimanju Libertas osiguranja, a bit će predstavljeni daljnji planovi razvoja Generalija u Hrvatskoj (11,00 sati, Libertas osiguranje, Trg J.F. Kennedya 6b).

KUKULJANOVO - Svečano otvaranje suvremenog Centra metalurgije tvrtke Merkur International d.o.o. u kojemu će biti ponuđeni metalurški proizvodi i program proizvoda za brodogradnju, limovi, profili i materijali za zavarivanje. U novi centar u Rijeci te u obnovu centara u Zagrebu i Osijeku Merkur International ulaže ukupno oko 27 milijuna eura (Industrijska zona, u 10,30 sati)

ZAGREB - Za nezaposlenost u Hrvatskoj poseban je problem dugotrajna nezaposlenost, odnosno činjenica da je znatan dio nezaposlenih godinama na 'burzi'. To potvrđuju i podaci iz najnovije Ankete o radnoj snazi Državnog zavoda za statistiku, u dijelu o nezaposlenima prema duljini traženja posla, koji pak pokazuju da njih 39,2 posto traže posao duže od 25 mjeseci. Prema duljini traženja posla u drugoj polovici prošle godine, sa udjelom od 18,6 posto slijede oni koji na posao čekaju jedan do tri mjeseca. Nešto je malo manje, njih 15,4 posto sa 'stažem nezaposlenih' od 13 do 24 mjeseca. Istodobno, 13,1 posto nezaposlenih na posao čeka od 7 do 12 mjeseci. Onih sa čekanjima do jedan mjesec, po tim je podacima, 4,4 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvom tromjesečju ove godine željeznicom prevezeno 10,4 milijuna putnika, što je za 6,6 posto više od 9,7 milijuna koliko ih je prevezeno u istom prošlogodišnjem razdoblju, objavio je Državni zavod za statistiku. Najviše putnika, 5,6 milijuna, željeznica je u prvom tromjesečju prevezla u unutrašnjem gradskom prijevozu, uz povećanje njihova broja od 13,4 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. U unutrašnjem međugradskom prijevozu, prevezeno je 4,6 milijuna putnika. Rast željezničkog prometa, od 2,2 posto prema prvom tromjesečju prošle godine, bilježi se i u prijevozu roba, pri čemu je prevezeno 3 milijuna tona roba. U cestovnom prometu, pad broja putnika u prvom tromjesečju, prema istom prošlogodišnjem razdoblju, iznosio je 3,8 posto, na 15,2 milijuna putnika. Istovremeno, prevezeno je 8 posto više robe, 11,3 milijuna tona.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙