FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do kraja lipnja na granici s Meksikom 6.000 američkih vojnika

WASHINGTON , 16. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Američki predsjednikGeorge W. Bush u ponedjeljak navečer najavio je slanje oko 6.000pripadnika Nacionalne garde na granicu s Meksikom, objasnivši da bioni trebali pomoći graničnim ophodnjama u sprječavanju ilegalnihimigracija.
WASHINGTON , 16. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush u ponedjeljak navečer najavio je slanje oko 6.000 pripadnika Nacionalne garde na granicu s Meksikom, objasnivši da bi oni trebali pomoći graničnim ophodnjama u sprječavanju ilegalnih imigracija.

Nakon što je u nedjelju glasnogovornik Bijele kuće najavio slanje Nacionalne garde na granicu s Meksikom Bush je u televizijskom obraćanju naciji najavio da će do kraja 2008. ondje biti razmješteno 6.000 pripadnika te formacije.

Bush je objasnio da pripadnici Nacionalne garde neće izravno sudjelovati u borbi protiv ilegalnog useljavanja već u procesu nadzora, analize podataka, izgradnje zapreka na nekim pograničnim mjestima.

"Nije riječ o militarizaciji 3.000 km duge granice s Meksikom", rekao je Bush čime je želio odagnati zabrinutost meksičkog predsjednika Vicentea Foxa.

"Meksiko je naš susjed i naš prijatelj", kazao je američki predsjednik.

Prema službenim podacima Bijele kuće prvi pripadnici Nacionalne garde u misiju će krenuti u lipnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙