FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska počela eksplanatorni screening za poglavlje energetike

BRUXELLES, , 15. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatska je u ponedjeljak uBruxellesu započela trodnevni eksplanatorni screening, analitičkipregled zakonodavstva, za poglavlje energetike.
BRUXELLES, , 15. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatska je u ponedjeljak u Bruxellesu započela trodnevni eksplanatorni screening, analitički pregled zakonodavstva, za poglavlje energetike.

Predstavnici Europske komisije će do srijede objašnjavati pregovaračima Hrvatske i Turske europsko zakonodavstvo u energetskoj politici. Ciljevi energetske politike EU-a obuhvaćaju poboljšanje konkurentnosti, osiguranje opskrbe energijom, i zaštitu okoliša. Pravna stečevina Zajednice, u dijelu o energiji, sadrži pravila i direktive, poglavito, u odnosu na tržišno natjecanje i državne potpore (sadržane u sektoru za ugljen), domaće tržište energijom (primjerice, otvaranje tržišta električne energije i plina, promidžbu obnovljivih izvora energije, upravljanje u kriznim stanjima i obveze osiguranja zaliha nafte), energetsku učinkovitost i nuklearnu energiju.

Prvi dan eksplanatornog screeninga na dnevnom redu je bilo pitanje električne energije, plina, nafte i ugljena.

U utorak će predstavnici Europske komisije nastaviti predstavljati ovo poglavlje u dijelu koji se odnosi na obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, a u srijedu je na redu nuklearna sigurnost.

Bilateralna faza screeninga, kada će predstavnici Hrvatske predstaviti razinu domaćeg zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom, održat će se od 19. do 21. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙