FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada dobila poziv za početak pregovora u poglavlju "Obrazovanje i kultura"

ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Vlada RH primila je u srijedupopodne pismeni poziv austrijskog predsjedništva EU na početakpregovora u poglavlju "Obrazovanje i kultura".
ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Vlada RH primila je u srijedu popodne pismeni poziv austrijskog predsjedništva EU na početak pregovora u poglavlju "Obrazovanje i kultura".

Austrijsko predsjedništvo u pismu izvještava kako je stav svih država članica EU da je Republika Hrvatska odgovarajuće pripremljena za početak pregovora u ovom poglavlju, navodi se u priopćenju Vlade.

Odmah po primitku pisma Republika Hrvatska je svoje pregovaračko stajalište za poglavlje "Obrazovanje i kultura" dostavila austrijskom predsjedništvu EU i Glavnom tajništvu Vijeća EU.

Politika i aktivnosti Republike Hrvatske na području obrazovanja i kulture u skladu su s pravnom stečevinom, te ciljevima, smjernicama i prioritetima EU, dodaje se u priopćenju.

Obrazovanje i kultura je drugo poglavlje za koje je Hrvatska dobila poziv da dostavi pregovaračke pozicije, nakon znanosti i istraživanja.

Sada postoje izgledi da se konkretni pregovori, osim o poglavlju znanosti i istraživanja, otvore i za obrazovanje i kulturu na sljedećoj pristupnoj konferenciji 12. lipnja u Luxembourgu. Prije toga, Europska komisija mora izraditi nacrt zajedničke pregovaračke pozicije EU-a, koju onda moraju prihvatiti zemlje članice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙